В Камарата на общините няма мнозинство за излизането на Великобритания

...
В Камарата на общините няма мнозинство за излизането на Великобритания
Коментари Харесай

Камарата на общините няма да подкрепи излизане от ЕС без сделка

В Камарата на общините няма болшинство за излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение. Това съобщи министърът на финансите от държавното управление в сянка на лейбъристите Джон Макдонъл, представен от Ройтерс.

"Смятам, че огромно болшинство е срещу всичко, което припомня на Брекзит "без договорка ", " сподели той, само че добави, че няма и болшинство, което да поддържа препоръчаното от премиера Тереза Мей съглашение. "Не може да продължаваме по този начин. Просто не може да продължаваме с тази неустойчивост в държавното управление, ден след ден и от време на време час след час ".

Макдонъл предсказа, че в случай че Народното събрание отхвърли проекта на Мей, тогава в Камарата ще стартира "война на безсилие " за внасянето на ремонти в текста и несигурността ще продължи.

По тематиката дали лейбъристки депутати ще поддържат проектоспоразумението той напомни, че преди време петима негови съпартийци са подкрепили консерваторите, само че съгласно него този път партийната дисциплинираност ще бъде спазена. На въпрос дали е болшевик Джон Макдонъл отговори, че е социалист и се пробва да възроди четенето на "Капитала " от Карл Маркс.

По думите му корените на Лейбъристката партия са в трудовете на Робърт Оуен и Уилям Морис, както на "голям брой други мислители ". Но към тях би трябвало да бъда прибавен и Маркс, тъй като той е направил "един от най-хубавите разбори на това по какъв начин действа капитализмът ", сподели английският министър на финансите в сянка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР