В каква България поиска да живее, гласувалият българин. В деня

...
В каква България поиска да живее, гласувалият българин. В деня
Коментари Харесай

Вихрен Георгиев: Опорочаването на партийната система у нас е тенденциозно



В каква България изиска да живее, гласувалият българин. В деня след изборите беседваме с създателя и държавник Вихрен Георгиев, който като фотограф ни демонстрира хората на София в плана си People of Sofia.

“Хората, които не гласоподаваха, избраха да не имат вяра на политиците и въобще на системата. Това е подбудено от проблемите, които имат – инфлация, война, едно безпокойство и непрекъснато засилващите се проблеми, които се появяват. Това естествено прави по този начин, че политиката е последното нещо, което ги занимава “, споделя той в ефира на “Нашият ден “ и добавя:

“Много мисля за хората, които не гласоподават, с цел да схвана тяхната душeвност. Известно предписание е, че едни избори се печелят от хората, които не гласоподават. По-важни са другите, които гласоподаваха и избраха да продължат да живеят в една неистина “. 

Лъжите…

“Като стартираме от “Възраждане “ – Константин Константинов, всичките лъже на ГЕРБ, лъжите на държавното управление на Радев, което беше много интензивно в лъженето. Всичко това някак обърква хората, тъй като ние сме в интервал на рецесия и се нуждаем от едно успокоение. Държавата да се грижи за хората да са спокойни и да преминат по-лесно през проблемите. Откакто държавното управление на Кирил Петков беше на власт, тъкмо това правеха всички останали, около тях да създавате едно безпокойство единствено и единствено да могат да си върнат старите позиции, в това число и служебното държавно управление “, показва още той и добавя:

“Има една теза, която се насажда, че партиите са отговорни, че не могат да убедят хората да гласоподават за тях. Докато аз си задавам въпроса – а не са ли отговорни партиите, които разубеждават хората да гласоподават. Тази акция беше тъкмо такава – да разубеди хората да гласоподават с всички кавги и всички измислени тематики, които се залагат в обществото. Не инцидентно Слави Трифонов повдигна въпроса за президентската република. Цялото това опорочаване на партийната система у нас е безусловно преднамерено, с цел да може задкулисието да остане на власт и да дискредитира парламентарната република като опция “.



В каква България ще живеем?

“Надявам се Европейски Съюз и войната в Украйна малко да разчупят визиите на българите за метода на живот и за това по какъв начин би трябвало да се урежда животът. Задкулисието си завоюва още време. Надявам се, че скоро отново ще има избори, тъй като не виждам по какъв начин може да се сформира държавно управление. Дори и ГЕРБ да сформира държавно управление това ще е безусловно деструктивно за обществото и ще паднат доста бързо. Когато хората имат доста проблеми, очевидно не гласоподават “, споделя още той.

Чуйте цялостния диалог в звуковия файл.
Снимки: Facebook, персонален списък
По обявата работи: Зоя Димитрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР