В ж.к. "Овча купел" са най-големите инвестиции, които правим през

...
В ж.к. "Овча купел" са най-големите инвестиции, които правим през
Коментари Харесай

В Овча купел са най-големите инвестиции, които Столичната община прави през последните години

В ж.к. "Овча купел " са най-големите вложения, които вършим през последните години, съобщи през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира ремонта на сектора от бул. "Президент Линкълн ", който се построява при метростанцията в "Овча купел ".

Кметът уточни, че секторът от метрото, който се строи, 4 км с 4 метростанции, е на стойност 100 млн. евро. Работата се прави в период и ще завърши в средата на идната година. "Когато нямаше обезпечено финансиране за този сектор, поех риска и уговорката Столичната община да финансира сектора на 100 % ", напомни столичният кмет. Впоследствие успяхме да защитим спомагателни средства по Оперативна програма "Транспорт ". Вече малко под 40 млн.лв. е съфинансирането на общината, сподели Фандъкова.

Тя сподели, че дружно с тези 4 км метро, тук се построяват и обновяват три огромни улици и булеварди. Малко под 1 км е дължината на сектора от бул. "Президент Линкълн ", който сега се обновява напълно и до 15 септември би трябвало да е изцяло подготвен. Заедно с него се построява и напълно новата улица "Централна ". Това е нов пробив, чието строителство стартира преди близо месец и ще бъде приключен при започване на идната година, осведоми кметът.

Фандъкова разгласи, че дружно с новите улици, се построяват три буферни паркинга, всеки за към 200-240 автомобила. Те са на три от метростанциите, единият от тях - на Околовръстния път при последната метростанция номер 18, при връзката с Горна баня и ж.п. линията. Много беше значимо да свържем станциите на метрото с ж.п. мрежата. Това подсигурява доста положителни връзки и понижаване на трафика освен в квартала, само че и в целия град, означи столичният кмет.
По думите й към 10 септември се чака да е подготвен цялостният ремонт на ул. "Житница ", който се прави взаимно с "Метрополитен ". В "Овча купел " Столичната община е обновила над 10 км булеварди и съществени улици. Приключил е ремонта на две учебни заведения, следва да стартира градежът на нова детска градина, заяви още столичният кмет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР