В изпитанията участва и БългарияПилотната фаза ще продължи две седмици

...
В изпитанията участва и БългарияПилотната фаза ще продължи две седмици
Коментари Харесай

Европа тества здравния COVID сертификат

В тестванията взе участие и България
Пилотната фаза ще продължи две седмици

Европейският здравен документ за COVID-19, по който в Европейски Съюз още водят договаряния, навлезе във фаза на проби, които да подсигурят влизането му в употреба през юни, заяви Еврокомисията.

Тестовата фаза ще продължи две седмици в общо 18 страни от Европейски Съюз (включително България) и в Исландия. Първите две страни, в които започнаха тестванията в понеделник, са Франция и Малта.

Целта на тестванията е да се ревизира способността на страните членки да се свържат нагледно казано с „ европейския мост “, който е основан, изясни представителят на Европейска комисия Йоханес Барке. Той добави, че в тази фаза няма да бъдат употребявани действителни данни, нито пък ще има присъединяване на жители. Но от 1 юни страните членки ще могат да стартират да употребяват системата при действителни условия, в случай че са подготвени.

Европейският здравен документ, който би трябвало да улесни пътуването в Европейски Съюз, съдържа QR код, който показва, че лицето, на което е публикуван, е имунизирано против COVID-19, има негативен тест за ковид или имунитет откакто го е прекарал. Сертификатът се съпровожда от електронен автограф.

Системата за документите е създадена от немските компании Те-Системс и SAP.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР