В Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

...
В Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия
Коментари Харесай

Агенцията за насърчаване на малкия бизнес инициира среща на партньорските организации от Западните Балкани

В Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) се организира среща сред доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф и Н.Пр. Масато Ватанабе, Посланик на Япония в България, Хидея Кобаяши, координатор на Проекта на Японската организация за интернационално съдействие (JICA) за Западните Балкани и Аои Ямагиши, Първи секретар в Посолството на Япония в България.

Целта на срещата бе разглеждане на резултатите от програмата на JICA, сполучливо осъществена в Сърбия. Кобаяши показа в резюме активността на JICA, чиято съществена цел поощряване на интернационалното съдействие, както и постоянното развиване на японската и международната. Той срещна в резюме доктор Таков с плана „ Създаване и поощряване на менторинг услуги за МСП “, който е стартиран взаимно с Агенцията за развиване на Сърбия (RAS) и JICA и се отнася до затваряне на типов цикъл на менторски услуги в Сърбия и продължение на прехвърлянето на сръбски специалисти в региона на менторинга в Босна и Херцеговина, Черна гора и Македония с поддръжката на японски специалисти. В интервала 20-21 ноември 2018 година бе извършена координационна среща по плана в гр. Белград, на която ИАНМСП бе поканена от японска страна да взе участие като институция със забележителен опит в региона на МСП.

Посланик Ватанабе благодари на доктор Таков за съпричастността на ИАНМСП към плана на JICA. Той също акцентира 70-годишните обичаи на Япония в консултирането и менторството на дребния и междинен бизнес в страната и в тази връзка готовността на японската страна да продължи плана за въвеждане на японския модел за наставнически услуги за МСП в страните от Западните Балкани, както и опциите за трансфер на положителни практики от и към България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР