В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за

...
В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за
Коментари Харесай

ВАП сезира екоминистъра и кмета на София заради дейността на депо за отпадъци „Враждебна“

В осъществяване на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността и на съображение чл.145, ал.1, т.6 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета на София в сходство със отговорностите и пълномощията си по закон да извършат надзор на активността на хранилище за боклуци „ Враждебна “, оповестяват от прокуратурата.

Във ВАП е формирана кореспонденция по сигнал от Инициативен комитет на жителите на кв. " Враждебна “, в който жителите показват неодобрение от употребата на сметището, намиращо се на територията на столичния квартал. В сигнала са изразени претенции за неотложно преустановяване на активността на хранилище „ Враждебна “, в което съгласно инициативния комитет се съхраняват боклуци от всевъзможен тип, рекултивиране на терена и разчистване на отпадъците, пластмасата и други

В отбрана на държавния и публичния интерес ВАП сезира способените органи с оглед реализиране на ефикасен надзор за отбрана на околната среда и човешкото здраве при ръководство на отпадъците.

До ВАП в къс период следва да бъдат изпратени отчети, в които да са отразени резултатите, нарушаванията на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания.

Днес, 22.06.2021г., заместникът на основния прокурор при ВАП Десислава Пиронева се срещна с жители от Инициативния комитет на жителите на кв. „ Враждебна “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР