В изпълнение на ангажиментите да уведомява българската общественост Специализирана прокуратура

...
В изпълнение на ангажиментите да уведомява българската общественост Специализирана прокуратура
Коментари Харесай

4381 станаха културните ценности иззети от офиса на Божков на Московска

В осъществяване на уговорките да уведомява българската общност Специализирана прокуратура осведоми, че не престават дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД на ул. „ Московска “ №43.

В хода на осъществените претърсвания са конфискувани още 771 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брои към този момент възлиза на 4381 предмета, при регистрирани от обвинения В.Б. (Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от бел.ред.) по реда на Закона за културното завещание едвам 212 артефакта.

Божков записал едвам 212 от открити в офиса му 3 385 културни полезности

Паралелно се правят дейности по претърсвания и изземвания и от пространства, находящи се на бул. „ Васил Левски “ №79. Оттам са конфискувани още 106 броя предмета, оповестяват от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР