В Изкуството и науката на горското къпане от Д-р Цин

...
В Изкуството и науката на горското къпане от Д-р Цин
Коментари Харесай

Какви са ползите от горското къпане?

В " Изкуството и науката на горското къпане " от Д-р Цин Ли (изд. Хермес) може да откриете тайните на японската горска терапия и да се възползвате от лечебните сили на природата.
Какви са изгодите от „ горското къпане “?
Буквално преведен от японски, изразът значи „ горско къпане “ и както се досещате, не става въпрос за това да се изкъпете в горския поток (което в действителност не е по никакъв начин неприятна концепция в летните жеги!). Всъщност това е и освен това от разходка. Японската процедура шинрин-йоку се заключава в това „ да се потопиш в атмосферата на гората “ и „ да се свържеш с нея чрез петте сетива “. Това е най-лесният метод да реализираме единство с природата и да се възползваме от лечебните й свойства.
Откога и за какво се практикува шинрин-йоку?
Въпреки че връзката на индивида с природата е в основата на японската просвета, практикуването на шинрин-йоку е публично въведено през осемдесетте години на ХХ в. за възстановяване физическото и психическото здраве на нацията. И въпреки от древността хората да усещат интуитивно лечебната мощност на природата, точно в Япония за пръв път се ползват научни способи, с цел да се откри по какъв начин дърветата въздействат на здравето ни. „ Горското къпане “ набира все по-голяма известност по света през последните години, като става водеща начин на живот наклонност през 2018 година Някои английски медии даже оповестиха, че този тренд е напът да измести практикуването на йога.
Какви са изгодите от " горското къпане "?
В забързаното ни и с напрежение всекидневие непрекъснато поддържаме високи равнища на стрес, което е извънредно нездравословно за цялостното ни здравословно положение. Прекараното измежду природата време ни оказва помощ да се отпуснем, което води до намаление производството на хормоните на напрежението, както и на кръвното налягане. Освен това шинрин-йоку усъвършенства концентрацията и качеството и продължителността на съня (след такава разходка пациентите спят приблизително с час повече). Сред редицата други изгоди са ускорение на метаболизма и повишение на имунитета.
Можем ли да практикуваме шинрин-йоку, без да се постанова да вървим до гора?
Предвид обстоятелството, че към 2050 година 75% от популацията в света ще живее в градовете, връзката ни с природата придобива още по-голямо значение. Все отново, в случай че нямате опция да посетите гора, има разновидности да практикувате шинрин-йоку в градски условия. Разходете се в близкия парк или използвайте избрани етерични масла вкъщи.
Д-р Цин Ли е доцент в токийския Медицински университет „ Ниппон “ и един от водещите международни специалисти по горско къпане. Той е вицепрезидент и общоприет секретар на Международното общество за природа и горска медицина, президент на Обществото за горска медицина в Япония и един от шефовете на Обществото за горска терапия в Япония. Д-р Цин Ли е провел редица проучвания, които показват резултата на шинрин-йоку върху физическото и прочувственото здраве. Той потвърждава, че прекараното измежду природата време намалява кръвното налягане и равнищата на стрес и покачва имунитета и настроението.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР