В изключително драматичен втори полуфинал на Световното първенство по волейбол

...
В изключително драматичен втори полуфинал на Световното първенство по волейбол
Коментари Харесай

Полша успя да обърне САЩ и пак е на голям волейболен финал срещу Бразилия

В извънредно трагичен втори полуфинал на Световното състезание по волейбол настоящият международен първенец Полша съумя да победи с 3:2 (22, - 20, -23, 20, 11) гейма любимеца за купата Съединени американски щати, откакто изоставаше с 1:2, и по този начин на огромния край през днешния ден, от 22:15 часа българско време, ще пази купата си против олимпийския първенец Бразилия.
В последната групова фаза американците играха по този начин, че да се срещнат с Полша, само че в този момент сигурно съжаляват. Те започнаха по-лежерно мача, като в първия гейм, откакто дръпнаха с 4:1 точка, изостанаха със 7:12 и де факто изгубиха гейма още първоначално, въпреки янките да се събраха и да съумяха да понаваксат, само че прекомерно късно.
Във втория гейм американците водеха с точка-две до края, когато подвигнаха темпото и дръпнаха с 21:17, което им подсигури триумфа. Трета част беше извънредно оспорвана и Съединени американски щати я взеха със единствено две точки разлика, само че това, вместо да пречупи Полша, единствено ги подвигна и идващите два гейма отидоха на тяхната сметка.
За бронзовите медали Съединени американски щати ще играят със Сърбия. А Полша в действителност ще повтори мача за купата отпреди 4 години, когато на домашна земя завоюва против Бразилия с 3:1 гейма. През 2006 година двата тима още веднъж играха край, само че тогава селесао завоюва с безапелационното 3:0, а поляците стигнаха до последния мач, откакто се оправиха в извънредно трагичен мач с 3:1 гейма с България, водена от Мартин Стоев. За Бразилия това е пети следващ край на международно състезание. Интересен факт е, че водещите изпълнители на двата тима – Уилям Де Соуса и Бартош Курек, са разграничени от единствено 4 точки – 147 за Курек и 143 за Де Соуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР