В Италия започна регистрирането на политическите партии за предсрочните парламентарни

...
В Италия започна регистрирането на политическите партии за предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

В Италия започна регистрирането на партиите за вота на 25 септември

В Италия стартира регистрирането на политическите партии за предварителните парламентарни избори на 25 септември. Според социологическите изследвания над 45%  от интервюираните нямат желание да гласоподават или не знаят коя партия да поддържат.

Във вътрешното министерство бяха импортирани общо 101 партийни наименования и признака. Предстои решение кои партии да бъдат позволени до изборите на 25 септември, а по-късно и представянето на листите на претендентите.

Предизборната акция би трябвало да стартира на 27 август.

Сред записаните партийни имена и знаци има редица рядкости, като " Партията на живота ", изобразена посредством жена - дърво, представяща Италия, или " Партията на лудостта ” в смисъл " креативна ". Неизвестен е записал партията " Италианци с Драги – Възраждане ", само че някогашният министър председател отхвърли да има нещо общо с нея.

Социологическите изследвания от организациите и медиите сочат, че дясната партия " Братя на Италия " на Джорджа Мелони ще е първа с съвсем 24% от гласовете, догонвана от Демократическата партия с малко над 23%. Така от основно значение ще са техните обединения.

Смята се, че центристкото ядро Ренци - Календа с над 6% може да благоприятства десноцентристите в долната Камара на Народното събрание посредством едномандатните изборни региони.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР