В истински празник на красотата и изкуството се превърна закриването

...
В истински празник на красотата и изкуството се превърна закриването
Коментари Харесай

Отбелязаха 10 години пленер по дървопластика и живопис в берковското село Слатина /снимки/

В същински празник на хубостта и изкуството се трансформира закриването на юбилейното издание на пленера по дървопластика и живопис в берковското село Слатина, оповестиха от управата на общината.
На откриването на изложбата, подредена в Шато Слатина, участваха доста посетители и другари. Проявата почетоха зам.-областният шеф Латинка Симова, Десислава Димитрова – някогашен зам.-областен шеф на област Монтана, Илиян Иванов - експерт „ Младежки действия и спорт “ в Община Берковица, Нина Петкова – кмет на Община Георги Дамяново, Дончо Планински – ръководител на сдружението на художниците „ Тенец “, проф. Галилей Симеонов, Боян Александров от СБХ, участници в предишни издания на пленери.
Изключително мощно издание на креативната демонстрация, десетте участници демонстрираха високо изкуство в региона на живописта, резбата, пластиката.
Тази година присъединяване взеха художниците Емилия Върбанова, Мария Катилева, Петко Петков-Ломски, Георги Паунов-Паунец, потвърдени създатели с безподобен жанр и постоянно търсене на нови благоприятни условия в изящната живопис. С доста мощни живописни портрети се показа и прелестният ваятел Милен Каменов от Враца. Красимир Кръстев сподели забавна апаратура от камък и метал. Изключително експресивна е скулптурата на Симеон Симеонов – българска госпожица в национална носия в доста съвременна и смела стилистика. Божидар Тошев от Своге се показа със скулптора в
Всичко за Вашата сватба
модерната карвинг техника. Иван Иванов още веднъж подсети, че изкуството не е единствено за приятност, а и може да е цялостно с доста символика, каквото е паното му „ Душа, сърце и воля “. По поръчка на семейството на Найден Кирилов Емилия Върбанова и Мария Катилева създадоха особено пано за фасадата на църквата в селото. То ще бъде дарено на църквата „ Св. Георги “ в Слатина.
Юбилейното издание съответства и с персоналния празник на уредника Найден Кирилов, който на 9 август навърши достойните 75 години. По този мотив той получи плакет от Областна управа-Монтана. Грамоти бяха връчени и на синовете му за принос към културния живот в района, като съществени донори на пленера.
По случай 10-годишния празник на пленера и 75-годишнината на създателя Найден Кирилов бе поднесен приветствен адрес от името на кмета на Берковица Димитранка Каменова и ръководителя на Общински Съвет-Берковица Деян Еленков. Бяха връчени и плакети за принос към развиването на културата в общината на Найден Кирилов и неговите синове. Традиционното събитие бе осъществено с финансовата поддръжка на Община Берковица.
В програмата се включи фолклорен клуб „ Танцувай за здраве “-Берковица с началник Ирина Найденова. Празникът приключи с музикалните осъществявания на Яна и Блага
Всичко за Вашата сватба
Михови, които допряха сърцата на всички присъстващи с ангелските си гласове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg