В Испания напредъкът в процеса на ваксинация (75% напълно ваксинирани)

...
В Испания напредъкът в процеса на ваксинация (75% напълно ваксинирани)
Коментари Харесай

Отбой! И Испания отпуска ограничителните мерки

В Испания напредъкът в процеса на имунизация (75% изцяло ваксинирани) и намаляването на насъбраната периодичност по време на петата вълна на пандемията, която към този момент е 96 случая на 100 000 поданици дава опция на самостоятелните райони да отстраняват от ден на ден ограничаващи ограничения, въведени поради ковид. В нито един от тях към този момент няма вечерен час, нито възбрана за влизане или излизане от дадена община.

След близо година цялостна възбрана на нощния живот в Страната на баските от тази събота питейните заведения и нощните заведения още веднъж ще отворят порти с позволение за работа до 3 часа сутринта, въпреки и с стеснен потенциал от 50% и наложителни маски на закрито.

На масите вътре се позволяват до 8 души, а навън до 12.

По-голяма независимост получават заведенията в района на Мадрид, които ще могат да работят до 6 часа сутринта.

В Мурсия след 2 месеца спиране нощният живот още веднъж се възобновява, само че с не повече от 6 души от разнообразни фамилии на маса.

В Навара тези ограничавания отпадат, само че остава 75% предел на потенциала на градския превоз.

Единствено в Каталуния за момента ще продължат да важат рестриктивните мерки за нощните заведения до 0 часа и 30 минути след среднощ и то при изискване, че работят навън. Закритите пространства към момента не са налични за клиенти. В района стартира и имунизация с трета доза на възрастните хора в старческите домове, с изключение на на имуносупресираните.

На Канарските острови пък към този момент е наложително преди да влезете в заведение да покажете Covid документ за имунизация.

Очаква се въвеждането му и в Галисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР