В интервю за британския телевизионен канал Sky News държавният глава

...
В интервю за британския телевизионен канал Sky News държавният глава
Коментари Харесай

Зеленски пред Sky News: В моите очи Путин е никой, не се интересуваме от преговори с него

В изявление за английския ефирен канал Sky News президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че " не се интересува “ от среща с президента на Руската федерация Владимир Путин, като съобщи, че в неговите очи той е " никой “, предаде .

В извънредно изявление с журналиста на малкия екран Кей Бърли, Зеленски означи, че " не схваща кой взема решения в Русия “ и че до момента в който Москва моли за мир, тя лъже, като нападна Украйна с ракети.

Зеленски отговори и на спекулациите за съветска атака в Украйна през идващите седмици и напомни по какъв начин се е почувствал, когато е схванал за нахлуването на съветските сили в страната му.

Президентът на Украйна бе безапелационен, че хората са негов приоритет номер едно и добави: " Не желая да се удрям на съветска територия. Просто желая да спрат войната допустимо най-бързо и да изоставен страната ни допустимо най-бързо. Мога да ви кажа сигурно, че в случай че изоставен нашата територия, войната ще спре. Това е всичко “.

На въпрос дали е прекомерно късно за диалози, Зеленски акцентира: " След пълномащабна инвазия, за мен (Путин) е никой “.

Държавният глава на Украйна увери, че Русия дава доста жертви във войната. Той удостовери, че през последните дни руснаците са направили поредност от по-силни офанзиви и офанзиви, и че е от решаващо значение украинските сили да имат отбранителна мощ.

" Всичко зависи от това какъв брой можем да ги задържим... На изток те се движат напред и губят доста хора. Става въпрос за извънреден брой. Те не се интересуват от това, не си броят жертвите “, посочи Зеленски.

" Ние броим техните хора. Но нямаме точни числа. Има доста повече жертви от тяхна страна. Но от това, което към този момент видяхме и преброихме - има хиляди починали хора от тяхна страна, а те просто ги хвърлят в неправилен пердах още веднъж и още веднъж ", добави Зеленски.

В рамките на изявлението (заснето на 45-ия рожден ден на Зеленски – бел.ред.) украинският президент научи, че Германия е решила да съобщи 14 танка Leopard 2 на Киев след седмици на колебливост, отбелязва малкия екран. В тази връзка той съобщи, че е " доста признателен " за танковете, само че предизвести, че количеството и времето за доставка на бойните машини са " сериозни ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР