В Интернет непрекъснато се появяват нови и нови възможности за

...
В Интернет непрекъснато се появяват нови и нови възможности за
Коментари Харесай

9 нови идеи за уеб бизнес, които можем да стартираме през 2018 година

В Интернет непрестанно се появяват нови и нови благоприятни условия за пускане на бизнес, със или без сериозен първичен капитал. Отворените платформи за направа на уеб страници като WordPress дават опция на всеки искащ да си сътвори уебсайт, а платформи за електронна търговия като Shopiko разрешават елементарно пускане и на онлайн магазин. Сайтовете за издание на видео, платформите за самиздат, обществените мрежи – това са единствено част от множеството нови принадлежности, позволяващи на всеки деятелен онлайн консуматор да стартира да печели по интернет. По-долу ще откриете подборка на най-актуалните нови хрумвания за пускане на онлайн бизнес през тази година, събрани от българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Електронен магазин

Създаването на онлайн магазин не е оригиналност, само че продължава да е една от най-хубавите варианти да стартираме онлайн бизнес. Сегментът на електронната търговия продължава да нараства в целия Европейски съюз и България не прави изключение. Вече даже и в нишови браншове като пътната помощ или ремонтът на покриви компаниите продават услугите си онлайн, а голям брой търговци търсят нови сътрудници в онлайн пространството и са подготвени да дават преференциални условия, в случай че решите да препродавате стоките им. Сред най-бързо разрастващите се подсегменти при онлайн продажбите са търговията с облекла, компютри и смарт телефони, коли и артикули за дома.

С цифрови платформи като Shopiko към този момент всеки искащ може да се снабди с онлайн магазин без първична инвестиция - заплащайки само дребна месечна такса. Това обаче не значи, че този бизнес може да се развива без старания и вложения. От основно значение си остават положителната поддръжка седем дни в седмицата, качественото обслужване на клиентите, логистиката, както и ефикасният маркетинг, в това число оптимизация за търсачки, наличие в обществените мрежи и други

Дропшипинг продажби

Този модел е вариация на електронната търговия, при която вие единствено препродавате във вашия уебсайт стоките на различен снабдител, без да се постанова да ги държите на склад и да ги изпращате на клиента. Когато вашият онлайн магазин записва поръчка, просто препредавате данните за нея на доставчика, който изпраща стоката на клиента. След това той ви отчислява вашия % от договорката. Този модел е изключително подобаващ за начинаещи онлайн бизнесмени, които не могат да си разрешат да закупят стока, да наемат склад и да изпращат стоките до клиентите.

Самоиздаване на книга

Редица онлайн платформи към този момент оферират опция на начинаещите писатели да си самоиздадат електронна книга (т.нар. self-publishing). Истината е обаче, че за това не ви би трябвало специфична платформа, тъй като можете да го извършите и сами на личен уеб страница или под формата на мобилно приложение. Всичко, от което имате потребност, е един WordPress уебсайт и несъмнено – да сте написали книгата си. Не е зле също да помислите за другите значими детайли от издателския развой – промяна и редакция на книгата, визуализация и така нататък След това вместо да търсите издателство или сами да печатате някакви бройки от изданието, можете да го пуснете онлайн в личен уебсайт или в някоя известна платформа за самиздат. А може и да предизвиквате развой по така наречен „ споделено финансиране “ (crowdfunding) на книгата си, с цел да сте сигурни, че ще съберете купувачи, преди да я издадете.

Станете влогър

Видео блогърите (или влогъри) са новите звезди и в последно време даже в България някои от тях се радват на по-голям брой почитатели от артистите, изявяващи се в обичайните медии. Работата на влогъра е да основава забавно, потребно или занимателно наличие под формата на клипове в YouTube или други онлайн видео платформи, както и да поддържа връзка със своите почитатели на разнообразни събития. Ако е задоволително известен, той може да притегля спонсори и да печели съществени суми от реклама.

Фирмен азбучник

Онлайн каталози с компании има доста, само че и доста сдружения не престават да си заплащат на този вид уеб сайтове за наличие на техните страници. Предимството на сходни фирмени каталози е, че нормално са по-добре индексирани в интернет търсачките от личните уеб сайтове на компаниите и включват разнородни принадлежности за показване на тяхната активност. Освен това когато един път дадена компания се записва в каталога, през идната година не е мъчно тя да бъде уверена да си възобнови абонамента. Което прави онлайн каталозите източник на непрекъснати доходи.

Виртуален помощник

Дори и да нямате знания в характерна сфера като дизайн или програмиране, вие можете да стартирате дребен бизнес, предлагайки на процедура всяка неквалифицирана активност. Винаги можете да откриете заети хора, които търсят някой да им приготви и принтира документи, да преведе текстове, да закупи офис консумативи или да занесе значим контракт на клиентите им. Създайте си уеб страница, който ви показва като виртуален помощник, опишете услугите, които оферирате и цените за тях, по-късно разпространете информация за вас във форумите и обществените мрежи. Можете да добавите също услуги като търсене на информация в интернет, заплащане на сметки към ютилити компании и така нататък

Продажба на цифрови артикули

Да имаш интернет бизнес не значи безусловно да продаваш физически артикули. Всъщност търговията с цифрови артикули може да се окаже доста по-лесна за пускане и по-достъпна като начална инвестиция. Независимо дали става въпрос за софтуерни стратегии, видеоигри, електронни и аудио книги, образования или лекции – продажбата на цифрово наличие може да ви донесе съществени доходи, без да се постанова да споделяте с куриери и да поддържате склад.

Сайт за мнения

Всички сме привикнали с мненията под публикациите в онлайн медии, които разрешават на всеки четец да даде мигновена противоположна връзка на създателя и на процедура уголемяват, а от време на време и обогатяват медийното наличие. Колко пъти обаче ни се е случвало да желаеме да изкоментираме и публикация, оповестена в книжен вестник или списание? Една истинска бизнес концепция е основаването на уебсайт, в който всеки искащ би могъл да разяснява публикация, която е прочел в печатните медии. За задачата е задоволително просто даден четец да показа заглавие от печатно издание и да напише коментар под него, а останалите – да продължат полемиката със лични отзиви по тематиката.

Сайт за архивиране на линкове

Интернет е широко пространство и всички ние всекидневно откриваме всевъзможни публикации, страници и други връзки, които нямаме време да прочетем незабавно, а желаеме да си запазим за по-късно. Този проблем може да бъде решен посредством основаването на уеб страница, който разрешава на потребителите да си съхраняват и подреждат хиперлинковете, които ги интересуват. И когато имат свободно време, просто да отворят своя профил в уеб страницата и да получат елементарен достъп до всичките си линкове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР