В информация за пресата министърът на външните работи на Австрия

...
В информация за пресата министърът на външните работи на Австрия
Коментари Харесай

Австрия отпуска 3,8 млн. евро за доставки на украинско зърно за бедните държави

В информация за пресата министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг заяви, че Австрия отпуска 3,8 милиона евро за програмата „ Зърно от Украйна “. На днешния ден Украйна уважава жертвите на Гладомора от зимата на 1932-1933 година, когато диктаторът Йосиф Сталин обрича на гладна гибел четири милиона украинци. Днес започва самодейността " Зърно от Украйна ", чиято цел е макар войната украинско зърно да се изнесе за небогати страни с гладуващо население.
Шаленберг напомня, че през зимата на 1932-1933 година руското управление е унищожило човешките достолепие и живот. „ Днес следим същото. Никога няма да забравим ужасите, провокирани преди 90 години. И би трябвало да сме сигурни, че виновните за днешните ужаси ще бъдат привлечени под отговорност. " По-нататък министърът обобщава: " Използването на глада като оръжие няма място в този свят ".
Австрийският принос за самодейността, осъществена от Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО), ще помогне на хората в Судан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР