В Индия беше поставена милиардната доза ваксина срещу COVID-19, докато

...
В Индия беше поставена милиардната доза ваксина срещу COVID-19, докато
Коментари Харесай

Поставиха милиардната доза ваксина срещу COVID-19 в Индия

В Индия беше сложена милиардната доза ваксина против COVID-19, до момента в който страната си проправя път към възобновяване след опустошителния скок на случаите, довел здравната система до колапс.

Премиерът Нарендра Моди приветства достижението като " успех на индийската просвета ", само че управляващите остават нащрек за нова пандемична вълна.

Според държавни данни, към три четвърти от пълнолетните в страната с население 1,3 милиарда души са си създали по една инжекция, а 30% са изцяло имунизирани.

Но стотици милиони индийци на възраст под 18 години, които съставляват към 40 % от популацията, не са си създали нито една ваксина.

Повече от 200 000 души починаха в опустошителната вълна на ковид от средата на април доникъде на юни. Стотици хиляди хора бяха изумени от Делта разновидността, а доста лечебни заведения и крематориуми бяха претрупани.

Оттогава случаите внезапно понижават. Всеки ден се оповестява за по-малко от 20 000 инфектирани и огромна част от обществената интензивност е обновена.

Мумбай, един от най-засегнатите градове, неотдавна регистрира нула смъртни случая от ковид за един ден за първи път от началото на пандемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР