В Холивуд тече трескава подготовка в последните часове преди 90-та

...
В Холивуд тече трескава подготовка в последните часове преди 90-та
Коментари Харесай

Треска в Холивуд: Връчват наградите Оскар на юбилейната 90-та церемония

В Холивуд тече трескава подготовка в последните часове преди 90-та юбилейна гала по разпределяне на премиите " Оскар ". Най-престижното кино отличие е кулминационната точка на сезона на премиите. Кои са номинираните, кой е с най-големи шансове да получи заветната статуетка и ще бъдат ли политизирани и тези Оскари? Отговорите потърси Джанан Дурал.

Червеният килим към този момент е обтегнат. Холивудските звезди са подготвени с блестящи тоалети за още по-бляскавата гала. Тръпнещите от неспокойствие номинирани към този момент са написали благодарствените си речи. Но малко на брой ще си тръгнат със златната статуетка.

Годината беше измежду най-тежките в света на шоубизнеса, а свадите следваха един след различен. По традиция " Оскар " -ите са премиите, натоварени с най-вече политически послания Движенията Me Too и Time`s Up за тъждество сред половете обаче избраха да нямат дрескод за " Оскар " -ите, сходно на черните тоалети за " Златните глобуси " и бели рози за премиите " Грами ".

За втора поредна година водещ ще бъде - Джими Кимъл, който също съобщи, че въпреки и да е неизбежно свадите да намерят своето място и на " Оскар " -ите, то той ще заложи на повече комизъм и повече кино. Защото точно това е в основата на довечера - дългогодишните старания на работещите във филмовия бизнес и фантазията за премията " Оскар ".

А кои в действителност са тазгодишните мечтатели? 9 летни ще се борят в категорията за най-хубав филм. Военната драма " Дюнкерк " на Кристофър Нолан е лидер с 8 номинации и любимец за премията.

Големи са възможностите и на " Три билборда отвън града ". Останалите кандидати са " Най-мрачният час " на Джо Райт, " Призрачна нишка " на Пол Томас Андерсън, " Призови ме с твоето име " на Лука Гуаданино, " Формата на водата " на Гийермо дел Торо, който е и любимец да завоюва " Оскар " за постановка. " Бягай " на Джордан Пийл, " Вестник на властта " на Стивън Спилбърг и " Лейди Бърд " на Грета Гъруиг, която е и едвам петата жена, получила номинация за най-хубав режисьор.

 ​Филмът ​Филмът "Формата на водата " с 13 номинации за премиите "Оскар " (ГАЛЕРИЯ)
"Формата на водата " на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо получи 13 номинации за премиите "Оскар ", измежду които във водещата категория за най-хубав...

След миналогодишния гаф, при който оповестиха мюзикъла " Ла ла ленд " за победител, вместо драмата " Лунна светлина ", актьорите Уорън Бийти и Фей Дънауей получиха втори късмет и тази година още веднъж ще връчват премията " Оскар " за най-хубав филм.

24 са категориите, в които ще се раздават награди на церемонията в Долби Тиатър. Както постоянно всички чакат да чуят кои са отличените за основна мъжка и основна женска роля.

За най-хубава актриса ще се борят Сали Хокинс, Марго Роби, Сирша Ронан, Франсис Макдорман и Мерил Стрийп със своята 21-ва номинация. Фаворит за " Оскар ", обаче, е Макдорман за драмата " Три билборда отвън града ".

Дензъл Уошингтън и тази година е в листата на евентуалните носители на наградата " най-хубав артист ". Останалите кандидати са Даниъл Дей-Люис, Тимъти Шаламет и Даниел Калууя.

Британецът Гари Олдман, за който е съвсем несъмнено, че ще получи първия си " Оскар " за ролята си на Уинстън Чърчил в " Най-мрачния час ".

Едно нещо е напълно несъмнено за 90-тата церемонията по разпределяне на премиите " Оскар " - ще бъде блестяща, доста блестяща. Само в декорите ще има 45 милиона кристали " Сваровски. Почит към другите столетия от историята на киното и връщане към същинския холивудски искра, подобен, какъвто в действителност би трябвало да бъде, дават обещание уредниците.
 Номинираните за премиите Номинираните за премиите "Оскар " ще се съберат на обичайния обяд
Номинираните за премиите "Оскар " ще се съберат на обичайния обяд през днешния ден, близо месец преди церемонията, на която ще бъдат оповестени спечелилите. Акад...
 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР