В хода на зимната пауза отборът на Ямаха изглежда най-накрая

...
В хода на зимната пауза отборът на Ямаха изглежда най-накрая
Коментари Харесай

Куартараро: Не можем да използваме цялата мощност на двигателя

В хода на зимната пауза тимът на Ямаха наподобява най-сетне реши своя огромен проблем в MotoGP, а точно неналичието на мощ от мотора. По време на зимната подготовка звездата на отбора Фабио Куартараро постоянно постигаше скорост, съизмерима с тази на водачите на Дукати и Априлия, което в действителност бе положително за почитателите на Ямаха и международния първенец за 2021 година.

Въпреки този напредък френският играч имаше проблеми с напредъка в хода на надпреварата в Португалия предходната седмица, където той финишира едвам осми. Преди втория кръг за сезона в Аржентина Куартараро разкри, че една от аргументите за неговият по-бавен прогрес през колоната на „ Портимао “ е била неналичието на сцепление в задната гума, което не му е разрешавало да употребява цялата мощ на своя мотор.
 Куартараро: Невъзможно е да се борим с този мотор Куартараро: Невъзможно е да се борим с този мотор
„ Как да го обясня – не знам, тъй като и ние също не знаем. Но както и да е, това, което е несъмнено е, че с дребното промени по мотора за тази година ние се подобрихме доста, изключително времената за обиколка. Но ние би трябвало да използваме повече мощ във етапа на ускоряване. Ние можем да използваме тази мощ, само че с повдигането на предната е невероятно.

„ Ние ще работим върху това. Но почтено, казусът, който ние не можем да разбираем е за какво не се представяме добре в квалификациите. Не мога да ви кажа всичко, тъй като е конфиденциално. Но както и да е, огромният ни проблем е мощността, която имаме и фактът, че не можем да я използваме напълно, изключително сега, защото не сме достигнали лимита на мотора. Ние имаме потребност от по-добро ускоряване, само че подвигаме предната гума. Заради този проблем ние не можем да дадем положително време в квалификацията и ни е мъчно да изпреварваме “, съобщи Куартараро.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР