В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото поскъпва, паундът поевтинява към долара

В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ спада във връзка с еврото и нараства по отношение на английския паунд и японската йена. Пазарите са в очакване на резултатите от двудневното мартенското съвещание на Системата на Федералния запас на Съединени американски щати, което завърши в сряда вечерта.

Икономисти и пазарни участници са съгласни, че управлението на регулатора ще предприеме внимателен метод към паричната политика на фона на проблемите в банковия бранш. Консенсусната прогноза на специалистите допуска нарастване с 25 базисни пункта на главния лихвен %. Но и сюжет, при който процентът ще остане на същото равнище, също е евентуален за някои от тях.

Към 10:58 часа българско време общата европейска валута нараства по отношение на $ с 0,13% и се търгува на борсата по $1,0733 дружно евро спрямо $1,0721 за евро при затварянето на пазара в понеделник.

Цената на щатската валута във връзка с японската набъбна с 0,65% - до 131,15 йени за един $ против 132,32 йени за $ в края на миналата сесия.

Британската лира стерлинг поевтинява към $ 0,33%,до $1,2234 за един паунд спрямо $1,2278 за паунд предходния ден.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, английски лири стерлинги и шведска крона), през днешния ден прибавя към 0,1%, както и по-широкият WSJ Dollar Index.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР