В хода на работното посещение, днес министърът на вътрешните работи

...
В хода на работното посещение, днес министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Министър Терзийски се срещна със служители на МВР в област Монтана

В хода на работното посещаване, през днешния ден министърът на вътрешните работи посети Монтана, Берковица и Вършец. Заедно с него беше шефът на ОДМВР-Монтана старши комисар Пламен Томов.

По време на срещите със чиновниците на районни ръководства в структурата на регионалната дирекция бяха разисквани натовареността на състава, в това число в подтекста на спомагателните отговорности, наложени от пандемичната конюнктура, както и кадровата обезпеченост. Изпратихме сложна година, изпълнена с провокации, само че вие, сътрудници, изпълнихте отговорностите си и оценката ми е доста добра – заключи министърът.

Ръководството на министерството следи непрекъснато равнищата на заболеваемост измежду състава, а Медицинският институт на Министерство на вътрешните работи е квалифициран с техника и експерти, тъй че при нужда да постави отлични професионални грижи за чиновниците и техните фамилии – увери министър Терзийски.

Той организира работни срещи още в Зоналното ръководство на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и противопоставяне на тероризма “ и Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Монтана. Техническото, материално и кадрово обезпечаване и други организационни въпроси бяха тематика на полемиките.

В базата на бранш „ Зоополиция и кинология “ към Групово дело „ Национална полиция “ в Берковица министърът се срещна с изискванията за образование на служебни кучета и водачи. Със средства по грантово съглашение „ Повишаване потенциала за противопоставяне на миграционния напън по българските външни граници “, финансирано по Механизма за незабавно подкрепяне по Фонд „ Вътрешна сигурност “, базата беше реновирана. Бяха закупени и елитни животни, които се отглеждат и образоват за подразделенията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР