В хода на проведеното разследване, свързано с извършена кражба на

...
В хода на проведеното разследване, свързано с извършена кражба на
Коментари Харесай

Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора

В хода на извършеното следствие, обвързвано с осъществена кражба на картини от частен дом в София, криминалисти на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП откриха самоличността на двама мъже, съпричастни към закононарушението и укривали се от полицията.

Вчера е арестуван единият от тях, 45-годишен мъж, а през днешния ден се е предал 27-годишният му съизвършител. На двамата е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане, а процесуално- следствените дейности не престават, заяви Министерство на вътрешните работи. Припомняме, че сигналът за кражбата на 13 картини на български художници и други старинни движимости бе подаден в полицията на 3 януари.

След осъществен на място оглед, стартираха и оперативно-издирвателните дейности, в антикварна къща в столицата бяха открити 10 от откраднатите платна. Малко по-късно бяха открити и други две от картините, бяха арестувани и двама причинители на закононарушението, които от години се занимават с търговия с културно-исторически полезности. Според специалистите за картините са били платени над 10 000 лева, предстояло е доплащане. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР