В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници

...
В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници
Коментари Харесай

Украйна е в ускорени преговори със САЩ за доставката на ракети ATACMS с обсег 300 км, заяви президентският съветник Михаил Подоляк

В ход са ускорени договаряния сред Киев и неговите съдружници по отношение на настояването на Украйна за ракети с огромен обхват, които страната твърди, че ще ѝ оказват помощ да попречи на Русия да унищожава украинските градове, съобщи почитан помощник на президента Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.
 
Украйна получи обещания за съвременни западни танкове и чака доставката и на изтребители, с цел да отблъсне съветските и промосковски сили, както и да деокупира териториите, завзети от съветските нашественици след 2014 година
 
" За да отслабим фрапантно основното оръжие на съветската войска - артилерията, която те употребяват в този момент по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните хранилища ", съобщи президентският консултант Михайл Подоляк в ефира на телеканала FREEДОМ и добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.
 

 
" Затова, първо, договарянията към този момент се водят. И второ, договарянията напредват с интензивен темп ", уточни Подоляк, без да даде повече детайлности.
 
Украинският президент Володимир Зеленски също съобщи по време на снощното си видеообръщение, че Украйна желае да предотврати съветските офанзиви против жилищни зони и цивилни. Украйна се нуждае от ракети с огромен обхват..., с цел да лиши окупатора от опцията да разполага своите ракетни установки някъде надалеч от фронтовата линия и да унищожава украински градове, сподели той.
 
Зеленски съобщи, че Украйна се нуждае от американски ракети ATACMS, които имат обхват от 297 километра. Вашингтон към този момент отхвърля да достави оръжието, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР