В ход са дейностите по модернизация и реконструкция на рибарското

...
В ход са дейностите по модернизация и реконструкция на рибарското
Коментари Харесай

Все още само на картинка: Ето как ще изглежда рибарското пристанище Карантината във Варна от птичи поглед

В ход са дейностите по рационализация и реорганизация на рибарското пристанище „ Карантината “ в регион „ Аспарухово “, оповестиха от Община Варна. В общинския информативен уебсайт Live.Varna.bg бяха показани и нови визуализации на плана.

Проектът се осъществя с безплатна финансова помощ по Програмата за морско дело и риболовство, със съфинансиране от Община Варна. Общата стойност е 13,6 млн. лева, а продължителността - 30 месеца, до ноември 2020 година. До момента е насипана тилната територия на терена със скална маса, построени са 100 метра от главната структура на източния ограден мол, стартирано е създаване на главната структура на западния ограден мол, изясни на конференция през днешния ден ръководителят на плана Румяна Гороломова. На срещата участваха част от екипа на плана, представители на строителната компания, архитекти, проектанти и геодезисти.

Основната цел е модернизиране и реорганизация на съществуващо рибарско пристанище, посредством което ще се обезпечи опция за регламентирано разтоварване, предпазване, първа продажба и спедиция на уловите от риба. Проектът дава опция за основаване на предпазена от неспокойствие, течения и наноси акватория с два сходящи се мола: източен и западен, с противодифракционна шпора. Ще бъде построен хелинг, осигуряващ стартирането на вода на плавателните съдове, както и тяхното изваждане на сушата за предпазване или за осъществяване на ремонтни действия. Предвидени са два г-образни крана за елементарно изваждане на улова, както и място за метод на мобилна цистерна за зареждане на лодките с гориво.



Изградени ще бъдат плаващи понтони за домуване на лодките на вода. В зоните за швартоване на плавателните съдове са планувани 16 колонки за електрозахранване и водоснабдяване за потребностите на риболовците. Проектният потенциал на пристанището е общо 116 плавателни съда, в това число 103 лодки, 8 места за кораби с дължина 18-24 м и 5 места за кораби над 24 м.

 

По западния мол на оборудването се обезпечава пешеходна алея с дължина към 100 метра. Предвидени са две панорамни площадки. Проектираната съществена постройка ще бъде със смесено предопределение – публични, търговски и обслужващи площи. Най-атрактивната част ще бъде покривът на постройката, който ще бъде завършен като амфитеатър, с видимост към морето и града. Кула с вита стълба с височина 18 метра ще обезпечава достъп до заведението, до амфитеатъра и площадката.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР