В ход е логистична операция за транспортирането на аварийния екип

...
В ход е логистична операция за транспортирането на аварийния екип
Коментари Харесай

Стоянов: Готови сме да окажем хуманитарна помощ на Турция, спешно търсим как да ремонтират МиГ-29

" В ход е логистична интервенция за превозването на спешния екип на Столична община с два самолета " Спартан " до летище Адана в Турция " - съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов на брифинг.

Той добави още, че сега на летище " Враждебна " се чака идването на екипа.

" Имаме подготвеност да изпратим и медицински екип от ВМА в помощ на потърпевшите от земетресението ", сподели още служебният министър.

" Други екипи на Министерство на вътрешните работи и Българския червен кръст потеглят с коли към засегнатия от разрушителното земетресение турски регион ".

" България има подготвеност да окаже и филантропична помощ на потърпевшите от земетресението, като се чака Турция да каже от какво има потребност ", съобщи още Стоянов.

Мощното земетресение с магнитуд 7,4 в турския окръг Кахраманмараш рано през днешния ден е лишило живота на общо над 600 души в Турция и прилежаща Сирия, оповестиха международните организации и турските медии.

По данните все още в Турция са починали 284 души, а в Сирия - 237.

Относно целите, които си слага и работата, която са свършили през предходното ръководство, той заяви: " Модернизация на армията, контракт за втората партида самолети F-16, както и доста законодателни промени белязаха дните на предходния длъжностен кабинет от 2-ри август 2022 г ".

Министерството на защитата незабавно търси разновидности за ремонт на изтребителите МиГ-29, разгласи служебният министър Димитър Стоянов.

Паралелно той е помолил до 15 февруари да получи предложения от Швеция, Франция и Израел за заместващи самолети.

Стоянов разгласи и проблем в контракта с Полша за два мотора на МиГ-29. Единият е в положително положение, само че другият би трябвало да бъде тестван в допълнение, обясни той. За Ади това в този момент опитвал да промени контракта с Полша да е единствено за един мотор.

Стоянов предизвести, че в случай че не се обезпечи ремонт на МиГ-29 или заместващи самолети ще се наложи съюзна страна да поеме защитата на небето ни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР