В Хасково протестиращи срещу зелените сертификати зазидаха символично областната администрация.

...
В Хасково протестиращи срещу зелените сертификати зазидаха символично областната администрация.
Коментари Харесай

Хасковски протестиращи зазидаха символично областната администрация

В Хасково протестиращи против зелените документи зазидаха алегорично регионалната администраци я. Недоволни придвижиха квалифицираните близо 80 тухли четворки и построиха стена на входа на държавната администрация.

На нея сложиха транспарант с надпис " Щом не сме значими за страната, и страната не е значима за нас ". Това стана под звуците на шлагера " Стената " на Пинк Флойд. Зидът остана и след края на митинга.

Той бе проведен от локалната конструкция на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Представителите на сектора бяха най-многобройни, само че към недоволните се включиха и представители на Движение " Българско семейство " и на Съюза на организациите за любителско изкуство. Около 300 души извършиха централния площад " Свобода ".

Не сме срещу ограниченията и режима на зеления документ , само че те би трябвало да се афишират и вкарват в рационални периоди, сподели ръководителят на браншовата конструкция Стойчо Ганашев. Той разясни, че при 20 на 100 ваксинирано население зеленият документ е безусловно ненужен. По негови думи секторът на публичното хранене, в който в южния регионален център са заети към 800 души, е най-засегнатият от въведените ограничения, а отливът на клиенти даже надвишава оповестените 80 %. Ганашев предвижда, че след здравната се задава и обществена рецесия.

Хотелиерът Бисер Господинов изясни, че неговият личен състав от 25 души през ден прави за своя сметка антигенни проби . Не желаят и не мога да ги задължа да се имунизират, добави той.

Митингът на площада мина в шествие до площад " Общински " и назад до изходния пункт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР