В гръцката област Еврос протестират срещу официалното решение на Атина

...
В гръцката област Еврос протестират срещу официалното решение на Атина
Коментари Харесай

Недоволство в Гърция заради ситуацията на "Маказа"



В гръцката област Еврос стачкуват против формалното решение на Атина през граничен пункт „ Маказа “ с България да се позволява прекосяване единствено по незабавни случаи. Освен това гръцкото министерство на превоза вкара ограничавания за броя на пасажерите в една кола.

Съюза на хотелиерите от област Еврос, както и заместник-областният шеф, насочиха искане персонално до премиера Кириакос Мицотакис да се отвори граничният пункт „ Маказа “ за свободно прекосяване на туристи .

" Настояваме за незабавна интервенция. Граничните пунктове в Еврос за туристи от балканските страни са най-прекия път за достъп до област Тракия и в случай че останат затворени се нарушава ритъма на туристическия сезон. "

Според гръцките медии, евентуално реакцията на локалната власт в Еврос остави отворен граничен пункт „ Маказа “, от където и през днешния ден прекосяваха леки коли с туристи и микробуси.

През „ Кулата “ минават тирове, леки коли и рейсове.

Попълването на декларация е наложително.

На летищата всеобщо се вършат проби за короновирус на пасажерите. Много от идващите се оказа, че не са попълнили наложителната декларация преди политане към Гърция. Наложи се да създадат това на летищата и в тези случаи се вземаше тест от пасажерите на целия полет.

Пътна полиция напомня, че според разпореждане на Министерството на превоза е закрепен броят на пасажерите в една кола, според от местата в автомобила. В до 7-местен автомобил имат право да пътуват не повече от трима пасажера и водача.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР