В град Мелитопол, в който е базирана руската окупационна администрация

...
В град Мелитопол, в който е базирана руската окупационна администрация
Коментари Харесай

Няколко взрива в Мелитопол

В град Мелитопол, в който е основана съветската окупационна администрация на Запорожка област, са чути няколко детонации, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Според окупационните управляващи, вследствие на обстрел от украинските военни, постройка наоколо до многопрофилен лицей на бул. " 50 години от Победата " е била отчасти разрушена.

Четирима души са ранени и няколко къщи са развалени, сподели Владимир Рогов, член на назначената от Русия администрация на Запорожка област. Той разгласява и фотоси, показващи следствията от обстрела.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Фьодоров сподели, че в една от обстрелваните здания са били основани " противников силови структури ".

Мелитопол е град в Южна Украйна, който се намира под контрола на съветските сили, редом със завладяването на цялата Херсонска област. Градът обаче е част от Запорожка област и е значим логистичен център край Азовско море и продоволствен възел за Кримския полуостров. В него са основани съветските окупационни управляващи на Запорожка област, защото регионалният център - град Запорожие се управлява от Украйна.

В Мелитопол обаче действа интензивно украинско съпротивително движение и там нерядко биват атакувани съветски окупационни служби или назначени от Русия служители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР