В град Мелитопол, в който е базирана руската окупационна администрация

...
В град Мелитопол, в който е базирана руската окупационна администрация
Коментари Харесай

Няколко взрива в Мелитопол

В град Мелитопол , в който е основана съветската окупационна администрация на Запорожка област, са чути няколко детонации , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Според окупационните управляващи, вследствие на обстрел от украинските военни, постройка наоколо до многопрофилен лицей на бул. " 50 години от Победата " е била отчасти разрушена.

Четирима души са ранени и няколко къщи са развалени , сподели Владимир Рогов, член на назначената от Русия администрация на Запорожка област. Той разгласява и фотоси, показващи следствията от обстрела.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Фьодоров сподели, че в една от обстрелваните здания са били основани " противников силови структури " .

Мелитопол е град в Южна Украйна, който се намира под контрола на съветските сили, редом със завладяването на цялата Херсонска област. Градът обаче е част от Запорожка област и е значим логистичен център край Азовско море и продоволствен възел за Кримския полуостров. В него са основани съветските окупационни управляващи на Запорожка област, защото регионалният център - град Запорожие се управлява от Украйна.

В Мелитопол обаче и там нерядко биват атакувани съветски окупационни служби или назначени от Русия служители.
 Експлозии в Мелитопол, Енергодар и Мариупол Обновена
Експлозии в Мелитопол, Енергодар и Мариупол

Украйна приказва за стотици ранени съветски бойци край Мелитопол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР