В горещините хората със сърдечно-съдови заболявания трябва да са особено

...
В горещините хората със сърдечно-съдови заболявания трябва да са особено
Коментари Харесай

Знаете ли, че жегите променят действието на някои лекарства?

В горещините хората със сърдечно-съдови болести би трябвало да са изключително деликатни към тялото си, тъй като при високи температури се трансформира съдовият тонус, медикаментите могат да работят по друг метод...

Хората със сърдечно-съдови болести могат да почувстват смяна в действието на медикаментите си под въздействието на топлината, по тази причина е по-добре да се разхождат, да работят в градината, да възнамеряват визитите си в магазина или при лекаря преди 23:00 ч. или след 17:00 ч. , споделя Анастасия Лебедева, заместник-главен кардиолог на Министерството на здравеопазването в Москва.

" В горещините хората със сърдечно-съдови болести би трябвало да са изключително деликатни към тялото си, тъй като при високи температури се трансформира съдовият тонус, медикаментите могат да работят по друг метод, забележителен брой значими микроелементи, виновни за регулирането на сърдечния темп, се отделят с потта, а несъразмерното изпотяване прави кръвта по-гъста и склонна към тромбози ", - споделя Лебедева.

Кардиологът съобщи, че в горещините тези хора би трябвало да остават по-често на закрито и да заобикалят високите температури.

" По-добре е да се разхождате, да се занимавате с градинарство или да планирате пътувания до магазина или до лекарския кабинет преди 11:00 ч. или след 17:00 ч. Трябва да избягвате слънцето, когато е прекомерно горещо. Ако почивате наоколо до воден басейн, би трябвало да останете на сянка и да избягвате плуването, в случай че водата е доста студена, огромната температурна разлика може да провокира вазоспазъм ", добавя тя.

Специалистът съобщи, че най-голяма заплаха съставляват високите температури за възрастните хора с лимитирана пъргавина.

" Ако имате такива родственици, е належащо да се уверите, че в стаята, в която се намират, в случай че няма климатик, би трябвало да инсталирате вентилатори, да пуснете завесите прозорците, с цел да избегнете директната слънчева светлина, да им напомните за нуждата да пият вода, защото при мозъчно-съдовата болест пациентът не постоянно е жаден , даже и да има действителен дефицит на течности в организма ", - сподели Лебедева.

Тя добави, че храната в горещините би трябвало да е лека, пълноценна, с огромно количество сезонни плодове и зеленчуци, като се заобикалят бързите закуски и сладките газирани питиета. Хладката вода е най-хубавият метод за утоляване на жаждата.

" Трябва да приемате постоянно медикаментите, предписани от вашия доктор. В горещините има нараснал риск от странични резултати от лекуването, по-специално не е извънредно преди този момент високото кръвно налягане да се намали, само че е изрично невероятно да отмените всички медикаменти за понижаване на налягането сами, би трябвало да обсъдите с лекаря си опцията за смяна на дозите на медикаментите в горещото време ", споделя Лебедева.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР