В голямо кръстовище в китайския град Дайе бе инсталирана роботизирана

...
В голямо кръстовище в китайския град Дайе бе инсталирана роботизирана
Коментари Харесай

Китайска роботизирана система изстрелва мъгла към хората, които пресичат на червено

В огромно кръстовище в китайския град Дайе бе конфигурирана роботизирана система, която защищава, само че и санкционира пресичащите на червен светофар пешеходци.
Роботизираната система изстрелва бликам вода във тип на мъгла по пресичащите на алено хора. Обливането с вода става на два пъти: при напускането на тротоара и излизане на шосето, и при връщането на тротоара. Освен това, системата разполага с камери, които изпращат изображенията на нарушителите непосредствено в полицията. След разпознаването на лицата се постанова санкция, а техните фотоси стартират да се демонстрират на специфичните екрани, инсталирани към кръстовището.

Системата е формирана от няколко стълба със датчици за придвижването. Когато светва алено, те влизат в режим на подготвеност и могат мигновено да облеят всеки, който желае да напусне тротоара и да излезе на шосето. Водата се разпръсква до гъста мъгла, от време на време съпроводена от безвредни червени и зелени лазерни лъчи.



Още през първите три дни на въвеждане на системата, хората поискали да преминат на алено, внезапно понижиха. Градските управляващи имат намерение да слагат сходни защитни роботизирани системи на всички кръстовища в Дайе. Цената на оборудването на едно кръстовище е към $200 хиляди.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР