В Големия салон учени от Института по органична химия изложиха

...
В Големия салон учени от Института по органична химия изложиха
Коментари Харесай

БАН представи нови научни открития в областта на органичната химия

В Големия салон учени от Института по органична химия изложиха щандове със свои разработки. В деня на отворените порти посетителите видяха разликите сред същинския и подправения пчелен мед и типове застрашени растения, отгледани в лабораторни условия.

Част от растенията, които учените показаха, са застрашени от изгубване. Затова доста лаборатории работят в региона на ин витро развъждането им.
проф. доктор Светлана Симова, Директор на Института по органична химия: Нашата съществена цел е откакто ги отгледаме да извлечем от тях потребните органични съставни елементи, които могат да бъдат употребявани като медикаменти.
Лекарства против диабет, Алцхаймер и злокачествени болести. В Българска академия на науките демонстрираха още какви са разликите сред същинския и подправения мед.
проф. доктор Светлана Симова, Директор на Института по органична химия: Бихме могли да го отличим по тъй наречените набор на ядрено-магнитен резонанс, протонен набор на ядрено-магнитен резонанс, от който като проучваме бихме могли да определим тъкмо захарния му състав.
Следващото събитие в Големия салон на Българска академия на науките ще е на 21-и ноември с хазаин Институтът по литература, който ще показа незнайни до момента произведения на 13 известни български поети и белетристи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР