В големите курорти по Черноморието ще бъде осигурена по една

...
В големите курорти по Черноморието ще бъде осигурена по една
Коментари Харесай

Служебният министър на туризма Илин Димитров представи приоритетите на неговото ведомство



В огромните курорти по Черноморието ще бъде обезпечена по една спомагателна кола за спешна помощ, заяви служебният министър на туризма Илин Димитров. Съгласие за това е получено след диалог с Министерството на здравеопазването.

Сред незабавните задания на ведомството са предприемане на ограничения за сполучливо протичане на летния сезон, акцентира Илин Димитров, който очерта целите в работата на ведомството.

Още в границите на този месец се обмисля разкриването на Координационен център Обзор-Бяла, който ще подкрепя работата по курортите по Северното и Южното Черноморие. С помощта на Министерството на здравеопазването ще бъде подсигурена съответна работа на държавните центрове за Спешна помощ, сподели Илин Димитров:

" Получихме сигнали по отношение на скъпите услуги, които са в частните центрове по курортите, където за една инжекция се взима 200-300 лв., за един обзор баснословни суми. Ще се направи инспекция и ще се види на каква основа, на каква база са тези цени и те по какъв начин са регламентирани ".

Сред неотложните задания на ведомството е правилното администриране на мярката за филантропичната помощ за бежанците. Към момента в Министерството на туризма са постъпили над 500 тъжби. Целта е в края на мандата на служебното държавно управление да бъде разплатено дължимото на хотелиерите.

Министър Димитров се ангажира с предвидимост за хотелиерите във връзка с здравните условия при възможна нова Covid вълна. Ще бъде образувана работна група с присъединяване на сектора за разработване на Закон за единна браншова организация. Работна група ще приготви текстовете за гаранционен фонд за туроператорите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР