В годишния доклад на американския Държавен департамент за правата на

...
В годишния доклад на американския Държавен департамент за правата на
Коментари Харесай

САЩ: Корупцията и условията в затворите са сред проблемите на България

В годишния отчет на американския Държавен департамент за правата на индивида в света през 2017 година в отдадения на България текст се напомня, че интернационалните наблюдаващи са определили изборите у нас през март като свободни и почтени, макар някои дефекти, оповестява Нова телевизия.

Външнополитическото ведомство във Вашингтон напомня оценката на ЦИК, че не е имало никакви нарушавания в изборния развой.

Като позитивна може да се означи констатацията, че гражданските управляващи поддържаха ефикасен надзор върху силите за сигурност.

Най-значителни проблеми в региона на човешките права в България са суровите условия в пандизите и центровете за задържане и неналичието на самостоятелна правосъдна власт. Друг от "минусите " е съществуването на корупцията във всички етажи на властта, трафика на хора и публичното принуждение против етническите малцинства.

Властите започнаха ограничения за правосъдно гонене и наказване на чиновници на силите за сигурност и други държавни органи, които са направили нарушавания на човешките права. Тези дейности обаче бяха незадоволителни и безнаказаността бе проблем, се показва в документа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР