В годината, в която българските Военновъздушни сили отбелязват своята 110-та

...
В годината, в която българските Военновъздушни сили отбелязват своята 110-та
Коментари Харесай

ВВВУ „Георги Бенковски“ прие 76-я си випуск

В годината, в която българските Военновъздушни сили означават своята 110-та годишнина, ВВВУ „ Георги Бенковски “ посрещна 76-я си випуск.

Приети са 41 курсанти по специализация „ Летец-пилот “ за потребностите на изтребителната и вертолетната авиация, и Министерство на вътрешните работи вертолетна авиация; специализация „ Радиоелектронно съоръжение на летателните апарати “, специализация „ Авиационно въоръжение “ и специализация „ Комуникационни, осведомителни и навигационни системи “.



Осем са девойките, 5 от които ще се образоват за водачи. 5-ма са и курсантите, които са приключили първи курс, само че презаписват още веднъж, с цел да осъществен фантазията си – да бъдат водачи.

Момичетата и момчетата идват в новия си дом - ВВВУ „ Георги Бенковски “ от 24 обитаеми места. Пловдивчаните са 6-ма, следвани от 5-ма от Ямбол, 4-ма софиянци, 3-ма плевенчани, както и по 2-ма от Варна и Карлово.

Първа е прекрачила прага на учебното заведение на 21 август Анджела Найденова от Монтана, специализация „ Комуникационни, осведомителни и навигационни системи “. Последвали са я бъдещите водачи Пейти Димитрова и Христо Христов от Ямбол, Мартин Радев от Бургас и Гавраил Бакалски от Пловдив.



Първокурсниците се срещнаха със старшина Валя Бушняшка - здравна сестра от медицинския пункт на 12-та Авиационна база в МБАЛ-Плевен към ВМА.

Новоприетите курсанти подписаха договорите си за образование и работа в БА под вещото управление на шеф работа „ Личен състав “ майор Теодора Цветкова и нейния заместител – шеф майор Здравко Трифонов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР