В годината белязала началото на новото хилядолетие се случва и

...
В годината белязала началото на новото хилядолетие се случва и
Коментари Харесай

Истории зад датата: Ha 12 март Световната мрежа празнува рожден ден

В годината белязала началото на новото хилядолетие се случва и едно забавно събитие – съпроводено от молитва за амнистия. На 12 март 2000 година тогавашният лидер на католиците по света - римският папа Йоан Павел II желае обществено опрощение за прегрешенията на католическата черква пред човечеството.

Този акт се снабдява с името " Ден за опрощение ", а папата търси амнистия за поредност от грехове, в това число " срещу достолепието на дамите и единството на човешката раса " и " дейности против обич, мир, права на народите ".

Преди да бъде канонизиран за светец – първият папа от славянски генезис Йоан Павел е повече от деен - прави 102 папски визити отвън стените на Ватикана, а при едно от тях – 2002 година в нашата страна спомага за измиването " на петното от т-нар " българската диря " в атентата против него. Тук изводът е, че няма безгрешни хора – значимото е да можем да си споделяме: Простете!

Ha 12 март тази година Световната мрежа с трите W чества своя 32-ти рожден ден. В края на 80-те компютърният академик Тим Бърнърс-Лий предлага концепция за осведомителна система от взаимно свързани хипертекстови документи, която да разреши на хората да изпращат данни и да споделят в мрежа.

Първият работещ уеб страница се появява през 1991 година, а първата фотография идва година по-късно и включва музикална група на учени от ЦЕРН. Πpeз пocлeднитe тpи дeceтилeтия интepнeт ce пpeвръща oт нeщo aбcтpaĸтнo и дaлeчнo дo eжeднeвнa нeoбxoдимocт зa xopaтa в paзличнитe ĸpaищa нa cвeтa.

Целта на основателя била да трансформира актуалния живот. Лий просто се е уморил да сменя компютрите всякога, когато му би трябвало достъп до информация, която не е на главния му работен компютър и по този начин основал революционното си създание.

С днешна дата основателят мечтае за римейк на интернет пространството, тъй като счита, че то се е изродило в място, което главно управлява и събира данните на потребителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР