В германския град Цвикау във федерална провинция Саксония се проведе

...
В германския град Цвикау във федерална провинция Саксония се проведе
Коментари Харесай

В Германия и Молдова гневни на инфлацията

В немския град Цвикау във федерална провинция Саксония се организира акция против енергийната политика на немското държавно управление и против антируските наказания. Участниците приканиха за промяна на кабинета и преразглеждане на рестрикциите против Москва.
Подобна проява в Цвикау се организира и предходната седмица. Правителството прикани популацията да се мие по-рядко и да понижи температурата в жилищата. Поради повишаването на газа немската промишленост значително загуби своите конкурентни преимущества. 
Около 40 000 души участваха в антиправителствен протест в центъра на молдовската столица Кишинев, проведен от опозиционната партия " Шор ". Те стачкуваха против небивалото нарастване на цените на газа, другите енергийни запаси и храните, както и против спада на виталния стандарт. Протестиращите упрекват управляващите за рекордната от последните 20 години инфлация, която в средата на лятото е 33,5% на годишна база.
Междувременно в. " Политико " заяви, че Европейски Съюз няма да одобри нов пакет от наказания против Русия, в случай че той не включва таван върху цената на нейния нефт. Изданието се базира на неназовани дипломати. " Няма да има пакет от наказания без ограничение на цените на петрола ", увери един от тях.
Представители на страните от Европейски Съюз разискаха идващите антируски наказания, по-специално ограничение цената на петрола, превозен по море. Шестима дипломати споделиха пред изданието, че ходът продължава да бъде възпрепятстван от редица страни, в това число Унгария. Будапеща към момента получава съветски нефт и желае да го реекспортира в прилежащи страни от Европейски Съюз, както и да го употребява в своите рафинерии. Според Европейска комисия по този метод Унгария може да завоюва незаслужено преимущество на единния пазар. Притеснения показаха още Кипър, Гърция и Малта, които се занимават с транспорти с цистерни. 
Агенциите оповестиха, че на 5 октомври ОПЕК+ ще разиска опцията за понижаване на производството на нефт с повече от 1 милион барела дневно.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР