В Германия, въпреки икономическия растеж и рекордно ниската безработица, 19%

...
В Германия, въпреки икономическия растеж и рекордно ниската безработица, 19%
Коментари Харесай

Всеки пети в Германия живее на ръба на бедността

В Германия, макар икономическия напредък и рекордно ниската безработица, 19% от популацията живее на ръба на бедността, заяви през днешния ден Федералната работа за статистика.

Въпреки че обстановката се е подобрила спрямо 2016 година, към момента 15,5 милиона немски жители живеят на ръба на бедността.

Това се отнася за жителите, които взимат по-малко от 60% от междинната месечна работна заплата. По-специално, за едночленно домакинство това възлиза на 1 096 евро на месец, а за четиричленно семейство с две деца - 2302 евро, предава БГНЕС.

Броят на жителите, считани за извънредно небогати, е 3,4%. Откровено небогати са тези жители, които не могат да заплащат наем, отопление или комунални сметки.

Активистите упорстват за по-широки ограничения против бедността, което включва по-добро контролиране на пазара на труда и понижаване на размера на работните места за избран интервал от време.

„ Растящият разцвет явно не визира всички пластове на обществото. Когато, макар растящата стопанска система, бедността остава висока, е време да се запитаме какво не е наред “, сподели ръководителят на Асоциацията на обединените обществени служби Улрих Шнайдер.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР