В Германия пристига най-могъщия човек в света, а немските политици

...
В Германия пристига най-могъщия човек в света, а немските политици
Коментари Харесай

Die Welt: Германия се дърпа от Тръмп, но това не й е от полза

В Германия идва най-могъщия човек в света, а немските политици се отнасят с него като с „ чумав ”, написа вестник Die Welt. Те се пробват колкото се може по-далеч да се дистанцират от Доналд Тръмп. Миналата седмица в границите на европейската среща, изпреварила срещата на G20, Ангела Меркел не един път акцентира разликите със Съединени американски щати. Конкурентът на Меркел в предизборната битка за поста немски канцлер Мартин Шулц обаче се надява, че по външнополитически аргументи Мерке4л няма да се реши на прекомерно мощна рецензия на американския президент. Нейният настоящ пост не й разрешава да прави гротескни изказвания като Шулц, който слага Тръмп един до друг с Ердоган и Путин, напомня изданието. Германските политици вредят на ползите на Германия, когато без нужда се опитат да обиден американския президент.

Тръмп е прочут с това, че разделя хората на другари и врагове, твърди изданието. А Германия с нейния „ меко протестиращ” канцлер, с политиката във връзка с бежанците и големия превес в експорта за Съединени американски щати в този момент се намира под опасността да попадне в групата на „ враждебно настроените партньори”. В такава обстановка не си коства още повече да се подгрява спорът от немска страна, смята създателят Клеменс Вергин.

Да бъде оскърбяван Тръмп може да е прелестно за чувството на морално предимство, само че не би трябвало да се самоизмамва. Германия продължава да остава подвластна от свръхдържавата Съединени американски щати. Затова действителната политика би трябвало да се реализира с този президент.

За Германия не може да има нищо по-вредно в областта на политиката за сигурност от шашването на Америка дотам със своята непреклонност към условията на НАТО, че Съединени американски щати да се откажат от своите отговорности по отбрана на Европа. Според изданието, 2% за защита е почтена цена и най-изгодно решение за Германия.

Тръмп е сложен сътрудник, обаче неговият президентски мандат все в миналото ще свърши. Дотогава Европа поради своето геополитическо състояние ще е по-уязвима за хипотетични опустошителни събития от „ ерата Тръмп”, в сравнение с самата Америка, се отбелязва в публикацията. Затова Европа би трябвало сама да откри метод задоволително мъдро да поддържа връзка със своенравния президент, с цел да минимизира вредите, а не да взема курс към борба, обобщава Die Welt.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР