В Германия осуетиха опит за държавен преврат. Според разследващите зад

...
В Германия осуетиха опит за държавен преврат. Според разследващите зад
Коментари Харесай

Опитът за преврат в Германия: Терористите целяли да създадат държава подобна на Германския райх


В Германия осуетиха опит за държавен прелом. Според проверяващите зад него стои терористична формация, имаща за цел да сътвори страна по сходство на Германския райх от 1871-ва година.

При огромна акция тази заран специфичните полицейски сили нахлуха в жилища на обвинени и извършиха 25 заповеди за арест. 3000 специфични елементи са претърсили повече от 130 обекта в няколко федерални провинции.
21 000 са съмешлениците на терористичната група, стояща зад опита за прелом в Германия
Снимка: bTV

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на към 50 мъже и дами, че са основали терористична конструкция, с цел да смъкват настоящия парламентарен ред в Германия.

В групата „ Граждани на райха “ членуват някогашни елитни бойци и някогашна депутатка от „ Алтернатива за Германия “ - партия, която към момента е парламентарно показана в Бундестага. Планът им е бил да щурмуват постройката на Райхстага, да причинят вреди по електроснабдителната мрежа и да основат обстановка сходна на революция, след което да завземат властта. Щурмуването на Бундестага е трябвало да се случи по образеца на щурма на Капитолия в Съединените щати.
Снимка: bTV

„ Тази група е основана като нещо като съвет, който се допуска, че е тип държавна организация, която е разграничена на разнообразни отдели, тъкмо като кабинета на една страна “, сподели Петер Франк Федерален прокурор на Германия.

Операцията е определяна като извънредно рискова, тъй като част от групировката, която възнамерява прелом, се е състояла от някогашни бойци на Бундесвера и на Националната национална войска на Германска демократична република. Те били със особено военно образование. Обвиняемите са разполагали и с оръжие, с което са упражнявали за прелом.

„ През идващите дни ще показва моя проектозакон за смяна на дисциплинарните дейности, с цел да можем по-бързо да премахнем враговете на конституцията от работни места в обществения бранш “, съобщи министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер.
Терористите целяли да основат страна сходна на Германския райх
Снимка: bTV

Основна фигура в групировката е 71-годишният Хайнрих Ройс, потомък на остарял благороднически жанр от Тюрингия, който е трябвало да застане на чело на властта при триумф на преврата. Той има вяра, че Германия не е суверенна страна и към момента е следена от съдружници. Ройс е опитал да реализира контакт с Русия, само че немските проверяващи не откриват доказателства, че е имало отговор и продължение на връзката от съветска страна.

Акцията, състояла се през днешния ден, е най-голямата антитерористична интервенция в историята на Федерална Република Германия. Задържани са и двама души на територията на Италия и Австрия. Смята се, че групата е включвала към 21 000 съидейници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР