В Германия днес започна обучението на украински военни, които ще

...
В Германия днес започна обучението на украински военни, които ще
Коментари Харесай

Украински военни се учат в Германия да боравят с гаубици тип 2000

В Германия през днешния ден стартира образованието на украински военни, които ще упражняват на немски гаубици. Берлин даде обещание да подари на Украйна седем гаубици вид 2000 и преди този момент ще образова украинците да боравят с тях.

От през днешния ден 40 украински бойци стартират образование във военна база в немската провинция Райнланд-Пфалц. Те ще останат малко над месец, в който ще бъдат подготвени да боравят с немските гаубици 2000.

Германия даде обещание 7 гаубици 2000 на Украйна. Те са тежки по 55 тона и оказват помощ на армията със пукотевица от огромно разстояние. Предимството им е огромната подвижност - те могат да спрат бързо във всякаква позиция и да стрелят с до 60 снаряда. След офанзивата сменят позицията бързо. Вдигат скорост до 60 км в час. Така заобикалят удар на врага.

Вчера вечерта украинският президент Володимир Зеленски беседва с немския канцлер Олаф Шолц и са разискали отбранителната помощ. Говорител на немското държавно управление заяви, че по време на диалога Шолц е подчертал, че от Русия зависи да спре неотложно военните дейности в Украйна, да изтегли войските си и да възвърне суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Освен това двамата са разискали съответни, на практика способи за по-нататъшна поддръжка на Украйна и са се уговорили да продължат да поддържат връзка, добави представителят.

Зеленски е уведомил Шолц и за положението на договарянията за преустановяване на насилието.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР