В Германия беше осуетен опит за държавен преврат. Конспираторите щели

...
В Германия беше осуетен опит за държавен преврат. Конспираторите щели
Коментари Харесай

Петров и Боширов отново на работа. Ръката на Москва в германския преврат

В Германия беше осуетен опит за държавен прелом. Конспираторите щели да подпалят Райхстага... Тоест, извинете за анахронизма, да щурмуват Бундестага. И да разгласят монархия. Какъв е този театър и за какво?

" Внимание, внимание, споделя Германия. Тази вечер под моста... Е, или може би под храста... е заловен... " Почти познахте, да не продължаваме с детската ария - заговорниците бяха хванати. Заговорниците подготвяха прелом. Или, по-точно, щеше да бъде въоръжен протест.

Според немската прокуратура до момента са арестувани " 22 хипотетични членове и трима хипотетични поддръжници (чудя се каква е разликата) на терористична организация ". Извършени са арестувания в разнообразни провинции на Германия, осъществени са обиски на повече от 50 разнообразни лица в офиси и домове. Общо следствените действия се правят на 130 места, оповестяват немските спецслужби.

Мащабът е впечатляващ. Но какво стана?

Ужасни монархисти против демокрацията

Арестуваните обвинени принадлежат към терористична организация, учредена не по-късно от края на ноември 2021 година, която си е сложила за цел да смъкна съществуващата държавна система в Германия и да я размени със лична форма на страна, чиито съществени характерности към този момент са били развити ", изясняват прокурорите .

Заговорниците, измежду които апропо има и един съветски жител, се готвели да щурмуват Бундестага (!) По-точно, да „ нахлуят принудително в Бундестага с дребна въоръжена група “.

Какво е трябвало да прави тази дребна група с депутатите не е доста ясно. Или да се разстрелят всички, или да желаят промени в законите, или да се разгласят предварителни избори... Дори имаше известие, че заговорниците са монархисти и ще върнат кайзера в Германия!

Има съмнение, че сценаристите, най-общо казано, на чудесно квалифицирания театър, към момента не са имали време да го обмислят. Или са оставили детайлностите за идващия сериал, от който в продукцията ще има доста - публичният интерес към същинска интрига се чака да е голям.

Иначе казано: измежду заговорниците са освен съветски жител и 75-годишна бабичка, които съгласно прокурорите са командвали закупуването на оръжия и експлозиви, само че и няколко депутати и политици от изцяло легалната партия " Алтернатива за Германия " (AfD).

В изгода на Съединени американски щати

Последното събитие е най-важно. Факт е, че това, което виждаме в този момент в новините от Германия, е доста необичаен химически чист случай на „ пожар в райхстага “ в наше време. Тоест обвиняванията на политически съперници в осъществяване на извънредно закононарушение и репресии на тази основа.

Под офанзива е " Алтернатива за Германия ". Тази дясна партия има 16% поддръжници в страната като цяло и до 25% в източната част на Германия. AfD е единствената същинска поредна съпротива на настоящето немско държавно управление. Тоест държавното управление, което сложи всичко във война с Русия. Правителството, което остави Германия без стопанска система. Правителството, при което.производството се реалокира от страната в Съединените щати.

Популярността на AfD в естествена среда ще продължи да пораства. И макар пропагандата, която я прави " фашистка партия ", тя ще стане сериозен кандидат за релативно болшинство в Народното събрание. Това е толкоз извънредно за американските марионетки, ръководещи в Германия, че въпросът беше решен коренно.

Разбира се, в това време те не можеха да не открият " съветска диря ". Не може самите германци да са мислили да пазят суверенитета на личната си страна. Разбира се, Путин им е предложил това, няма кой различен.

" Що се отнася до ползите на Русия, считам, че нямаме необикновен интерес да подкопаваме обстановката в Германия. Имаме интерес Германия да води самостоятелна политика, а не да се трансформира безусловно в безспорен прислужник на Съединени американски щати ", изясни в изявление за Царaград Александър Михайленко, началник на отдела за интернационална сигурност и външна политика на Русия в РАНХиГС.

Експертът свързва вътрешнополитическите проблеми, които изпитва Германия, с политиката, водена от Съединени американски щати по отношение на своя съдружник: американците съзнателно отслабват немската стопанска система, с цел да принудят локалния бизнес да трансферира производството си от Германия на различен континент.

А това ще рече, че през 2022 година, съгласно най-консервативните оценки, че цената на електрическата енергия за германците е повишена повече от три пъти - и към момента няма задоволително сила.

За всичко са отговорни глобите, които Германия, дружно с цяла Европа, наложи на Русия. И което докара до обстоятелството, че Москва - ето я изненадата - беше принудена да остави Германия без газ от тръбопроводи. Сега тръбопроводите са взривени, газът е единствено полутечен, цената му е непостижима... Не е изненадващо, че вътрешнополитическата обстановка се нажежава.

И въобще не е изненадващо, че в тази обстановка има политици, които желаят да насочат Германия по различен път. Грубо казано, от война към мир.

Това обаче няма да могат по никакъв метод - НАТО няма да разреши, а американците са срещу. Колкото до публичното мнение... Популярно се изяснява на публичното мнение, че всеки, който не е за войната с Русия, е за " тайната доктрина ", а и самите заговорници.

Какво следва от това?

Колкото по-зле е за противника ни, толкоз по-добре. Измисленият в Германия " прелом " отслабва една от най-силните страни в недружелюбния ни Европейски Съюз. Можете да съжалявате за германците - само че това е по този начин, от общихуманистични съображения. А от прагматичните - дано враговете ни се бият между тях, ще им останат по-малко сили да се бият с нас.

Освен това, прагматично, би било хубаво Русия в действителност да стартира последователно да подкопава западните страни. И това в действителност е даже обидно: в този момент ще ги обвинят, че се пробват да върнат кайзера в Германия, а нас – ни сън, ни дух.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР