В Германия баварският Християнсоциален съюз решава дали да бъде приложен

...
В Германия баварският Християнсоциален съюз решава дали да бъде приложен
Коментари Харесай

Решаващ ден за коалиционното управление в Германия

В Германия баварският Християнсоциален съюз взема решение дали да бъде прибавен планът за връщане на незаконните мигранти на границата на Германия. Канцлерът Ангела Меркел е срещу тази едностранна мярка. Разривът може да заплаши съдружното държавно управление.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Markus Schreiber
Това е денят, в който се взема решение ориста на Ангела Меркел и нейното държавно управление. Така най-четеният в Германия вестник " Билд " дефинира момента, в който баварският ХСС би трябвало да разгласи дали да стартира използването на проект, направен от вътрешния министър Хорст Зеехофер. Той планува да се отхвърлят мигрантите, които към този момент са регистрирани в други страни от Европейски Съюз.

Искането на вътрешния министър Зеехофер провокира раздор в връзките му с канцлера Ангела Меркел и слага под въпрос единството на държавното управление.

Според немски медии Християнсоциалният съюз е подготвен да даде на Меркел две седмици до съвещанието на Европейския съвет на 28 и 29 юни, с цел да се реализира общоевропейско решение за мигрантите.

Канцлерът разгласи, че ще се опита да провежда обособена европейска среща на върха преди съвещанието на Съвета. Нейната цел са двустранни контракти за връщане на хора със страни като Италия и Гърция, които са съществени входящи точки за имиграцията.

Самият Зеехофер съобщи, че разривът сред неговата баварска партия и канцлера Ангела Меркел е сериозен, само че може да бъде преодолян - сигнал, че той може да направи компромис, с цел да избегне огромна съдружна рецесия.

През 2015 година и 2016 година в Германия дойдоха повече от един милион претенденти за леговище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР