В Германия, Австрия и други страни политици вече подадоха оставки

...
В Германия, Австрия и други страни политици вече подадоха оставки
Коментари Харесай

Премиерът на Люксембург е написал едва 2 страници от дипломната си работа

В Германия, Австрия и други страни политици към този момент подадоха оставки поради в научните си писания. По тази логичност към този момент би трябвало да напусне поста и министър председателят на Люксембург Ксавие Бетел, написа немският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Както изяснява изданието, мащабът на „ цитиране “ в дисертацията му в университета в Нанси евентуално e връх: 54 от 56 страници на дипломата на Бетел съдържаха текстове на други хора без изтъкване на източника. Това е 96% от общия размер. Досега за „ водач “ в плагиатството се смяташе някогашният политик от ХСС Карл-Теодор цу Гутенберг, който има 94% плагиатство в текста - въпреки и не на дипломна работа, а на докторска дисертация. В случая на Бетел приказваме за дипломна работа след образованието му по право в университета, съобщи организация Фокус.
 Мексиканският президент плагиатствал, с цел да напише дипломната си работа Мексиканският президент плагиатствал, с цел да напише дипломната си работа
Дипломната работа на мексиканския президент Енрике Петя Нието, която той е написал, с цел да стане юрист преди 25 години, провокира пол...

Бетел е министър-председател на Люксембург от 2013 година Либералният политик съумя да постави завършек на десетилетната доминация на Християнсоциалната партия към Жан-Клод Юнкер и да сътвори коалиция със социалистите и Зелените, която беше основана през 2018 година Преди това Бетел беше кмет на Люксембург и работеше като юрист. Той е известен в страната. Неговата Демократическа партия в този момент е в сложна обстановка: от всички нейни повече или по-малко изтъкнати фигури единствено министърът на финансите Пиер Граменя е в положение да наследи Бетел като министър-председател. Освен това, в интерес на Бетел са вътрешните разделения в опозиционната Християнсоциална партия. Бившият й началник Франк Енгел беше наказан от прокуратурата преди няколко дни на условна присъда за финансова машинация, а още четирима партийни политици са застрашени с парични санкции.

В тази сложна политическа обстановка Бетел взема решение индиректно да признае за плагиатство, отбелязва вестникът. Той изясни, че е направил тезата си почтено и съзнателно и е имал цялостно доверие в университета в Нанси, с цел да реши дали работата му дава отговор на критериите на времето. Ако това не е по този начин, той, несъмнено, признава съответното решение.

„ От днешна позиция разбирам, че си струваше да се направи друго, евентуално даже трябваше да се направи по друг метод “, сподели политикът в изказване. Той обаче не написа нищо за политическите последствия. Депутатът от опозицията Свен Клемент счита насочването към университета за разпръскване. Той назова Бетел „ копи-пейст министър председателят “.

Както се оповестява в публикацията, плагиатството е намерено от списание Reporter.lu. Екип от кореспонденти на Reuter също откри, че тезата на Бетел не съдържа нито една вярна отпратка към източника. Неговото проучване не е нищо повече от комбинация от копирани пасажи, които не дават отговор на признатите университетски условия.
 Коментар №2 на седмицата: Бедний, бедний Слави Трифонов, по кое време ще се сетиш, че към този момент си огромен излагаций? Коментар №2 на седмицата: Бедний, бедний Слави Трифонов, по кое време ще се сетиш, че към този момент си огромен излагаций?
Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 30000 ваши прочитания в Actualno.com. "Дали Пе...

Този „ микс “ Бетел показва в границите на преподаване на право и политически науки в Университета Нанси II, в този момент прочут като Университета на Лотарингия, написа Frankfurter Allgemeine. Според Reporter.lu министър председателят на Люксембург е копирал цели страници от други източници, без да показва или отбелязва това в работата си. Освен всичко друго, той е попълнил 20 страници с текстове от уеб страницата на Европейския парламент, като също не го е показал измежду източниците на цитати, макар че има видим знак за нуждата от съблюдаване на разпоредбите за авторство. В умозаключение немският вестник напомня едно от изявленията на Бетел в изявление за немското списание Zeit. Тогава министър председателят на Люксембург направи следното изказване: „ Ако имам възприятието, че някой се пробва да реализира нещо посредством машинация, не го прощавам “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР