В гъсто населената ивица Газа битката за пространство изправя живите

...
В гъсто населената ивица Газа битката за пространство изправя живите
Коментари Харесай

Недостиг на гробища в Газа


В гъсто обитаемата линия Газа борбата за пространство изправя живите против мъртвите, до момента в който бездомните се заселват в гробищата в региона, до момента в който управляващите се борят с възходящото търсене на нови жилища. В гробището Шейх Шабан, най-старото в региона, фамилията на Камилия Кухаил живее в къща, издигната от нейния брачен партньор в източния завършек на мястото, покриваща гробовете на двама незнайни хора, чиито остатъци в този момент са заровени под основите.

" Ако мъртвите можеха да приказват, щяха да ни кажат да се махаме отсам ", уточни Кухайл, която живее в гробището в центъра на Газа от 13 години със брачна половинка си и семейство, което в този момент наброява 6 деца.

Посетителите би трябвало да слязат по 3 стъпала, с цел да влязат в нищожно обзаведената къща, където се натъкват на мощна миризма, която Кухайл назовава " миризма на гибел ".

Децата й, които печелят дребни суми, носейки вода на погребални церемонии, непрестанно питат родителите си по кое време ще могат да се реалокират от гробището.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР