В Гърция основните училища и някои от гимназиите, които продължават

...
В Гърция основните училища и някои от гимназиите, които продължават
Коментари Харесай

Основните училища и ресторантите остават затворени до Великден в Гърция

В Гърция главните учебни заведения и някои от гимназиите, които не престават с онлайн класове, няма да бъдат отворени преди Великден, съобщи гръцкият министър на образованието Ники Керамеос.

Той изясни, че след решението учениците от гимназията на възраст от 16 до 18 години да се върнат в учебно заведение от понеделник, управляващите вървят малко по малко, процесът е динамичен и постоянно се следват рекомендациите на епидемиолозите.

" Остават две седмици до великденската почивка, онлайн класовете за останалите възпитаници не престават постоянно ", сподели Керамеос.

Заведенията за хранене в Гърция, които са затворени от началото на ноември 2020 година , също няма да отворят преди Великден.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи в изявление, че неговата персонална оценка и прогноза е, че кафенета, заведения за хранене и таверни ще се отварят след Великден и при първата фаза ще засегне единствено откритите елементи.

Самодиагностичните проби за ковид стартират да се популяризират в аптеките в Гърция от през днешния ден.

Около 700 000 самопроверки ще станат налични за учениците от гимназията от 16 до 18 години и учителите до 9 април.

Към днешна дата Гърция е получила два милиона самотестове и би трябвало да получи още седем милиона до края на седмицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР