В Гърция навлиза поредна вълна от силни дъждове и морски

...
В Гърция навлиза поредна вълна от силни дъждове и морски
Коментари Харесай

Нов опасен циклон нахлува в Гърция, властите с предупреждения да не се излиза поне ден

В Гърция навлиза поредна вълна от мощни дъждове и морски стихии, съобщава БНР.  Метеорологичната работа в страната излезе с изключителна прогноза и предизвестия, че още от довечера, както и през целия утринен ден се чакат проливни дъждове, стихийни ветрове и даже градушки.

Властите предизвестяват туристите да са деликатни и да не излизат или пътуват, до момента в който времето не се успокои.

Отново вълната навлиза първо в Западна Гърция, където единствено преди ден поройни дъждове наводниха пътища, къщи, магазини и заведения в Нафпактос и Пелопонес. На места, приливните талази от наводненията са били над 2,5 метра, по данни на службата за гражданска отбрана и пожарна сигурност в Западна Гърция. Доста коли са били отнесени в морети, има и потърпевши къщи, само че за благополучие жертви и потърпевши няма.

От тази нощ придвижването на студените маси се насочва към Северна Гърция и островите в Егейско море.

Гражданска отбрана предизвестява жителите и туристите да са деликатни даже и в затворени пространства, да не стоят под дървета по време на стихия, а водачите да се преценяват с пътната конюнктура. Метеоролозите кръстиха наближаващия  циклон „ Антиной “ и предвиждат, че ще напусне страната в ранните часове на сряда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР