В Гърция днес започна 24-часова национална стачка, организирана от Общата

...
В Гърция днес започна 24-часова национална стачка, организирана от Общата
Коментари Харесай

Гърция е в 24-часова национална стачка

В Гърция през днешния ден стартира 24-часова национална стачка, проведена от Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) във връзка Международния ден на труда 1 май, предадоха гръцки медии. Тя се организира през днешния ден, защото 1 май 2021 година съответства с Велика събота преди православния Великден, предава Българска телеграфна агенция. 

От 6 ч. тази заран стачкуват публицистите, работещи във вестници, списания, в радио станции, малките екрани, онлайн медии. Не стачкуват единствено тези, които отразяват стачката и обстановката, обвързвана с битката против разпространяването на COVID-19 в страната. Решението за стачката на чиновниците в медиите бе взето от най-големия профсъюз на публицистите в страната - ESIEA, и асоциациите, които си сътрудничат с него. 

От синдиката желаят постоянна работа за всички с равни права, почтени заплати и пенсии, гратис опазване на здравето, настоящи ограничения за битка с безработицата, свободни дейности на профсъюзите без интервенция на страната и др. 

Шофьорите на рейсовете от градския превоз и метрото обявиха, че стачкуват през днешния ден и ще работят от 9 ч. до 21 ч. 

Междувременно от Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) оповестиха, че няма да организират демонстрации. На 6 май се възнамеряват още протестни дейности и огромни демонстрации, които ще бъдат проведени от синдикатите ПАМЕ и АДЕДИ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР