В Гърция дългоочакваната онлайн платформа за подаване на заявления Market

...
В Гърция дългоочакваната онлайн платформа за подаване на заявления Market
Коментари Харесай

Как го прави Гърция: Market Pass за помощи за храна

В Гърция дълго чаканата онлайн платформа за подаване на заявки Market Pass за приемане на дребна финансова помощ за покупки към този момент е отворена, а бенефициентите са почти 85% от гръцките семейства, пишат гръцки медии.

Пазарният пропуск е в деяние от тази заран и заявки се подават онлайн. Това е платформата, посредством която жителите могат да подават заявки за приемане на финансовата помощ за покриване на част от увеличените разноски на семействата през месеците от февруари до юли 2023 година По този метод Market Pass цели да облекчи последствията от нарастването на потребителските цени.

Помощта е в размер на 10% от месечната сума на покупките, само че най-много 220 евро на месец за самичък човек в домакинство. За всеки идващ член на фамилията лимитът се усилва със 100 евро. Максималната сума обаче е от 1000 евро за хранителни покупки месечно. Бенефициенти на Market Pass са всички данъчни поданици на Гърция, стига да са заявили фамилен приход за данъчната 2021 година и цената на тяхното недвижимо имущество да не надвишава лимитите, избрани съгласно категорията на семейството.

Мярката е за семейства с годишен приход до 24 хиляди евро общо на фамилна двойка. Лимитът се усилва с спомагателни 5000 евро за всяко дете. Така на процедура едно семейство с две деца ще може да бъде подкрепено, в случай че има общо годишен приход до 34 хиляди евро - 2800 евро на месец за двамата родители, или междинен приход 1400 евро за всеки от тях.

Сумите по мярката през Market Pass ще бъдат предоставяни или посредством „ цифрова дебитна карта “, сходна на тази за Fuel Pass. Бенефициентът може да я употребява единствено за покупки в супермаркети, хранителни магазини, открит фермерски пазар, пекарни, месарници, сладкарници и други Другият вид е парите да се изпращат по банкова сметка, само че тогава помощта е единствено 80% от плануванаъа сума. В този случай обаче сумата може да се употребява за всевъзможен тип покупки.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР