В Гърция бяха обявени промени в организацията на църковните служби

...
В Гърция бяха обявени промени в организацията на църковните служби
Коментари Харесай

Гърците ще посрещнат Великден с литургия до 21 ч., част от нея - в преддверието на църквите

В Гърция бяха оповестени промени в организацията на църковните служби по време на Великденските празници поради спазването на вечерния час.

Много от ограничаващите ограничения в страната не престават да са в действие. Заведенията остават затворени. Магазините работят с стеснен брой клиенти.

Вечерната литургия по време на Страстната седмица и на Великден ще завърши до 21.00 часа, с цел да се съблюдава вечерния час. Позволиха до 50 души присъстващи на литургия в катедралните храмове, като наложително тестват за ковид всички духовници.

Част от литургията ще се прави в преддверието на църквите, с цел да могат вярващите да останат на открито и да се съблюдава нужната отдалеченост. Маските са наложителни на всички места.

Категорично няма да отпадне възбраната за овакантяване на региона по местоживеене , оповестиха от съвета за надзор на ковид в южната ни съседка. Така гърците няма да пътуват за празниците в провинцията.

Ресторанти, таверни и кафенета остават затворени най-малко до 5 май.

От през вчерашния ден отпадна наложителната карантина за влизащите в Гърция, само че към момента няма засилен трафик от туристи през граничните пунктове с България - " Кулата - Промахон " и " Маказа ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР