В Европарламента няма глупаци, просто рафинирани егоистиСтраничните ефекти от украинския

...
В Европарламента няма глупаци, просто рафинирани егоистиСтраничните ефекти от украинския
Коментари Харесай

Global Times: „Европа попадна в капана по американския сценарий

В Европарламента няма простаци, просто рафинирани егоисти

„ Страничните резултати от украинския спор се ускоряват. Обикновените европейци са загрижени какъв брой тежка ще бъде тази зима. Някои политици в района обаче, отпивайки кафе в креслата си, не мислят за решение на проблеми. Вместо това Европейският парламент в сряда гласоподава в интерес на резолюция, обявяваща Русия за държавен спонсор на тероризма “, написа китайският всекидневен вестник Global Times.

Резолюцията има по-скоро алегоричен темперамент, защото Европейски Съюз няма юридически механизъм, който да го поддържа. В тази връзка някои наблюдаващи нарекоха гласуването политическо шоу, по време на което Европейският парламент лепна етикет на Русия в опит да съсипе репутацията й и да я изтласка в коридорите на международната сцена, изяснява изданието, представено от Ройтерс.

Цуй Хонгян, шеф на отдела по европейски проучвания в Китайския институт за интернационалните проучвания, сподели пред Global Times, че това не е първият път, когато Европейският парламент приема сходни резолюции през годините. Той счита себе си за законодателен орган, само че не е удовлетворен от ролята си в процедурите за взимане на решения в границите на Европейския съюз. Следователно, провеждайки такова гласоподаване, Европейският парламент гръмко декларира своята политическа позиция, пробвайки се да повлияе на други органи при вземането на решения.

Зад дейностите на Европейския парламент се крие по-голям проблем. В Европа няма консенсус какви тъкмо са европейските ползи. Някои страни считат, че е в полза на континента да се понижи градусът на идеологическата борба. Но Европейският парламент е на противоположното мнение.

„ Резолюцията, обявяваща Русия за държавен спонсор на тероризма, е контрапродуктивна, тъй като попречва опитите за намиране на градивен излаз от украинската рецесия и още повече попречва основаването на здравословна среда за сигурност за европейците “, се споделя в публикацията.

Сега в полза на района е не усилване на спора, а понижаване на напрежението и намиране на политическо решение. Но такава картина виждат единствено малко на брой членове на Европейския парламент, които гласоподаваха срещу резолюцията.

Професорът от университета Фудан Шен И счита, че руско-украинският спор е в задънена улица. Основната причина за този спор са Съединени американски щати. Америка се стреми да основава проблеми и рецесии, а когато спорът се нажежи, се грижи участниците в него да останат в положение на напрежение допустимо най-дълго,

Председателят на Съвета на началник-щабовете военачалник Марк Мили съобщи този месец, че украинската войска няма да може да завоюва военна победа в обозримо бъдеще. Други високопоставени американски чиновници споделиха пред CNN, че Вашингтон изчерпва запасите от някои модерни оръжейни системи и муниции, които да съобщи на Киев.

Следователно Щатите не са заинтригувани да оказват помощ на Украйна да реализира „ цялостна победа “, само че пламъците на спора би трябвало да горят допустимо най-дълго.

„ Европа, съгласно американския сюжет, попадна в капан.

Поемането на надзор над района е и задачата на Съединени американски щати. Веднъж изцяло подвластен от Съединени американски щати за сигурност и политика, Европейски Съюз, лишен от стратегическа автономност, ще бъде изправен пред доста по-сериозна опасност “, написа Global Times.

В това отношение Европейският парламент е като сцена, на която се събират политици, увлечени от самореклама и пропагандни трикове. Малко от тях желаят да схванат същинските проблеми на Европа, отбелязва Шен.

В последна сметка тази резолюция няма наложителен темперамент. Заради него нито една европейска страна няма да прекъсне връзките си с Русия. Но битката ще продължи, кръв ще се лее, а европейците ще заплащат от ден на ден за газ и парно. Въпреки че какво общо има всичко това с членовете на Европейския парламент? Просто ще съберат повече гласове. Те не са простаци, те са изтънчени егоисти – приключва изданието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР